Autor: mi
Datum objave: 28.04.2019


Filipi drugu godinu za redom pobijedio Babića u finalu Prvenstva Hrvatske, Milun obranio naslov u superteškoj

Nakon četiri uzbudljiva dana u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu završeno je Prvenstvo Hrvatske u boksu.

Toni Filipi obranio je naslov prvaka u teškoj kategoriji pobijedivši u finalu kao i prošle godine jednoglasnom odlukom sudaca Alena Babića. Leonardov boksač je kao i obično bio vrlo agresivan i cijelo vrijeme išao naprijed bacavši pritom veliki broj udaraca, ali se Filipi znao nositi s tim i preciznije odgovarati.

Gladijatorov boksač ovom pobjedom je izjednačio međusobni skor s Babićem na 2-2.

Marko Milun treću godinu za redom je prvak Hrvatske u superteškoj kategoriji. U finalu je bio brži, agilniji i precizniji od Luke Pratljačića kojemu je ovo prva godina u kategoriji iznad 91 kilograma.

Damir Plantić treću godinu zaredom državni je prvak u poluteškoj kategoriji. U finalu kategorije do 81 kilograma uvjerljivom je izvedbom svladao Đanija Barbira koji je u polufinalu eliminirao njegovog brata Luku nakon što su suci nakon odgledane snimke promijenili prvotnu odluku u Plantićevu korist. Barbir je imao i brojanje, ali nije se predavao protiv puno iskusnijeg protivnika.

Marko Zeljko još jednom sjajnom izvedbom pokazao se kao najbolji boksač cijelog prvenstva. Nakon pobjede u odličnom meču polufinala s Petrom Cetinićem u završnici veltera pokazao je tehničku nadmoć nad Matom Rudanom. Pit Bullov boksač radio je neprekidni pritisak sve tri runde, ali je Zeljko pokazao vrhunsku tehniku i vratio se na tron nakon što je osvajao naslove 2015, 2016. i 2017.

Mirsad Ahmeti
pobjedom u finalu bantama protiv Lucijana Bačića osvojio je svoj deseti naslov prvaka Hrvatske.

Mladen Sobjeslavski protiv Luke Loze obranio je titulu u srednjoj, a Erik Pijetraj

četvrtu godinu u nizu osvojio je naslov prvaka Hrvatske u poluvelteru svladavši na bodove Besnika Oracu.


Nakon što je prethodno osvajao naslove prvaka države u kategoriji do 56 kilograma, Filip Poturović pobjedom protiv Brune Salamunovića postao je prvak i u kategoriji do 60 kilograma.
Foto: BK Gladijator

1332
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Alen Babić, Toni Filipi, Damir Plantić, Marko Milun
Najpopularnije
Najnovije