Autor: HOO, mi
Datum objave: 13.03.2018


Filip Hrgović namjerava boksati na Olimpijskim igrama u Tokiju

Filip Hrgović i nakon odlaska u profesionalce nije odustao od sna o osvajanju zlatne olimpijske medalje.

25-godišnji boksač na sastanku predstavnika predstavnika Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) potvrdio je namjeru da pokuša izboriti plasman na Igre u Tokiju 2020. godine. Pravila AIBA-e od Rija 2016. dozvoljavaju i profesionalcima nastup na Olimpijskim igrama.


"Moj veliki neostvareni san još živi u meni - želim osvojiti olimpijsko zlato. To je ambicija koja me drži od malih nogu. Na posljednjim Igrama nisam uspio u tome i vrhunska je stvar što sada i profesionalci mogu u borbu za olimpijske medalje..."


Na pitanje - hoće li moći uskladiti dvije karijere - Filip nije imao dvojbi:

"Vjerujem da ću s tom ambicijom moći uskladiti svoju profesionalnu karijeru. Nikad se ne zna što budućnost donosi, boks je rizičan sport, svjestan sam da moja karijera može završiti sutra i zato me još drži i ova olimpijska ambicija. Budem li zdrav, nema razloga da ne nastupim u Tokiju. Veselim se novom pokušaju ostvarenja svoga sna i vjerujem da ću ga iz drugog pokušaja i ostvariti..."


Osim glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa i ravnatelja Odjela za unaprjeđenje razvojnih programa HOO-a Nevena Šavore, sastanku u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora nazočili su HBS-ovi dužnosnici: dopredsjednik Mladen Mikolčević, glavni tajnik Marko Marović i direktor reprezentacija Željko Mavrović. Foto: HOO507
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović, Hrvatski boksački savez
Najpopularnije
Najnovije