Autor: mi
Datum objave: 11.06.2018


Ezio Gamba: Poreč je ovih dana pravi centar judo svijeta

Poreč je po treći puta domaćin Judo festivala, koji u Hrvatsku, od 9. do 17. lipnja dovodi više od 1000 judaša, članova njihovih obitelji, znanstvenika, trenera i sudaca.

Jedno od najvećih europskih judo događanja organiziraju Hrvatski judo savez i Europska judo unija. 

I ove godine je Zelena Resort, od 9. do 17. lipnja, sportski dom za više od 1000 judaša, njihove obitelji, čelnike Europske judo unije, trenere, znanstvenike i brojne druge zaljubljenike u sport koji je «više od sporta». 

- Po treći puta u Poreču ugošćujemo najbolje judaše svijeta, ali i znanstvenike, trenere, suce, kao i cijele judo obitelji. Zato sam ponosna da su Poreč i Hrvatska domaćini Judo Festivala, kao jedne od najljepših sportskih događanja  – rekla je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza. 

- Poreč je postao sinonim za vrhunski sport, a tome uvelike doprinosi i Judo Festival. Iznimno pozitivna energija, multikulturalnost i timski duh osjete se na svakom koraku tijekom trajanja okupljanja judaša i zato ćemo svake godine biti zadovoljni kada nam dođu – rekao je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice grada Poreča. 

Sve je počelo 9. lipnja dvodnevnim seminarom Europske judo unije za sve judo trenere s naglaskom na rad s djecom između 8 i 12 godina starosti. Obiteljski judo kamp traje od 11. do 16. lipnja, a dan duže traje Olimpijski trening kamp, koji je 2016. godine doveo čak i najveću svjetsku zvijezdu, Francuza Teddyja Rinera, a koji dolazi i ove godine. Od 9. do 16. lipnja na rasporedu je i kadetski U18 trening kamp, a od 11. do 17. lipnja je U13 i U15 kamp. 


- Poreč je ovih dana pravi centar judo svijeta i jako nam je drago što zajedno s Hrvatskim judo savezom možemo organizirati ovako pozitivno događanje – rekao je Ezio Gamba, judo legenda, olimpijski pobjednik, izbornik talijanske i ruske reprezentacije i aktualni glavni tajnik Europske judo unije, dok je Jane Bridge, potpredsjednica Europske judo unije dodala:

- Hrvatska se svaki puta pokazuje kao odličan organizator, a kada se doda i predivna lokacija poput Poreča, uz more, moguće su samo pohvale. 

Posebnu čar daju kata stručnjaci iz legendarnog Kodokan instituta (Tokio, Japan). Svi zainteresirani već od 9. lipnja, pa do utorka 12. lipnja, rade s europskim i svjetskim prvacima i napreduju u svojim vještinama. Od 11. do 13. lipnja u Poreču se održava i znanstvena konferencija «Istraživanja primjenjiva u judu», u kojoj je i iznimno važna tema ravnopravnosti spolova u sportu. 

Koliko je judo u tom segmentu napredan sport, pokazalo je i događanje Mreža judašica (eng. Women's Judo Network), koje je od 9. do 11. lipnja ponudilo treninge, okrugle stolove, prezentacije i druženje svim zainteresiranima.  

- Svake godine nas oduševi s koliko ljubavi i dobre volje dolaze judaši iz cijele Europe u Poreč. Drago nam je vidjeti i čuti da i oni osjete isto to od našeg cijelog tima te vjerujemo da će tako biti i ove godine – rekao je Neven Staver, predsjednik uprave Plave Lagune d.d.
303
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije