Autor: mi
Datum objave: 17.01.2017


Evans: Blackziliansi više ne postoje

Blackziliansi su u vrlo kratkom vremenu postali jedan od najuspješnijih i najpopularnijih MMA timova.No, u posljednjih nešto više od godinu dana počele su kolati sve glasnije glasine da je kamp pred zatvaranjem. Vlasnik Blackziliansa Glenn Robinson i neki članovi tima pokušali su negirati informacije, ali je Rashad Evans rekao da je u timu iz Boca Ratona s Floride nastao rascjep. Bivši UFC-ov prvak kaže da je tim u procesu raspada i podjele na manje frakcije.

Robinson također vodi i Authentic Sports Management i zastupa neke borce.

"Istina je da se tim rascijepao i fragmentirao. Glennu je postalo jako teško držati sve na okupu. Henri Hooft (trener za stojku koji je donio veliki napredak mnogim članovima, op.a.) želio je ubaciti svoj brend u ovu priču, a to nije bilo ono što Glenn želi. To je dio priče o rascijepu, a drugi dio je taj što više nismo imali dvoranu."Henri Hooft, foto: MMA Junkie

"Naša dvorana je prodana. Glenn je trebao izgraditi drugu dvoranu, a pretpostavljam da su se oni u međuvremenu preselili u privremenu dvoranu. Onda je došlo do nekih nesuglasica s tom privremenom dvoranom, pa je dio ekipe ostao u toj privremenoj dvorani, a drugi dio otišao s Henrijem. Ja sam jedan od onih koji su otišli s Henrijem" rekao je 'Suga' na MMA Houru.

Evans kaže da su se skupa s njim Anthony Johnson, Michael Johnson, Kamaru Usman i Gilbert Burns preselili 20 minuta vožnje na sjever od Boca Ratona kako bi trenirali s Hooftom i Gregom Jonesom.

Nova dvorana Combat Club nalazi se u Boynton Beachu. 


Tijekom godina mnogi poznati borci poput Alistaira Overeema i Eddieja Alvareza također su bili članovi Blackziliansa.

Evans kaže da je rastućem nezadovoljstvu u timu pridonijelo svakodnevno tračanje.

"Na kraju postalo mi je muka i postao sam umoran od toga da dolazim u dvoranu i stalno moram gasiti neke vatre. Bilo je toliko drame i svi se guraju i bore za poziciju. Ja sam samo želio trenirati. Bilo je i puno drugih momaka koji su samo željeli trenirati i zato je tim i bio stvoren. Da bi mogli imati sjajne uvjete za trening. Ali, kad su počele isplivavati druge stvari i ta drama postalo je iscrpljujuće."

"Što se tiče stanja u kojem su Blackziliansi.... rekao bih da više nema Blackziliansa. Ne želim lupiti žig na to i reći gotovo je. Ali, definitivno nije ono što je bilo. A neki drugi momci su osnovali svoj tim."

Evans se trebao boriti protiv Tima Kennedyja na UFC-u 205, ali mu je Sportska komisija New Yorka zabranila nastup zbog problematične magnetske rezonance glave. Kaže da je trening kamp za tu borbu proveo kao nomad kako bi se držao podalje od sitničavih stvari.

"Morate shvatiti da je bilo toliko drame, toliko drame. Bilo je gore nego da ste stavili desetoricu srednjoškolaca zajedno, stalno tračanje. Jednostavno ste nakon nekog vremena izgubili volju za odlaskom u dvoranu. Tako mi je bilo na pripremama za borbu s Kennedyjem. Imao sam nomadski mentalitet. Svakog dana sam mislio ići ću tu ili tamo, samo da ne moram u dvoranu. Otišao bih povremeno u dvoranu i odradio dobar sparing s momcima, ali nisam bio tamo tijekom cijelog dana. Napravio sam svoj raspored i držao se svoga."

"Volio bih misliti da se ovo moglo izbjeći. Ponekad ne znate razloge zašto netko radi neke stvari dok se ne otkriju. Ponekad možete pretpostaviti, ali ponekad i ne. Kad ljudi rade nešto iz pogrešnih razloga, kad je njihov ogromni ego u to uključen, onda je stvarno teško boriti se ili učiniti bilo što bitno, zato jer će na kraju taj ego sve pogaziti."

"Mislim da Glenn nije loš tip i ne želim reći ništa loše o njemu, samo mislim da nije bio iskren prema sebi oko toga što može, a što ne može napraviti i nije dovoljno govorio ljudima ne. Na kraju, ova borilačka igra će prožvakati i ispljunuti svakoga tko nije dovoljno čvrst i elastičan da se nosi sa svime što ovo nosi. I to je nešto što sam naučio. Ne oprašta. I ako niste sposobni ili voljni učiniti ono što morate i reći ne ili ustati za sebe ili doći u situaciju da donosite prave odluke, zaobići će vas i preskočiti."

"Mislim da je veliki razlog ove situacije s Blackziliansima taj što Glenn nije uspio u nekim stvarima."Foto: Dave Mandel

1398
Kategorije: MMA
Tagovi: Rashad Evans, MMA dvorana
Najpopularnije
Najnovije