Autor: mi
Datum objave: 22.11.2017


Erslan: Otkazali su mi 3 MMA borbe u mjesec dana, tako da mi boks super dođe

Ivan Erslan bio je najugodnije iznenađenje boksačkog meča između reprezentacija Regionalne lige i Italije u Podgorici.

MMA borac iz American Top Teama u svom tek trećem amaterskom meču pobijedio je višestrukog prvaka Italije u superteškoj kategoriji Mirka Carbottija. Zanimljivo, ovo mu je bila prva pobjeda. Ostvarena je u odličnom meču u kojem je njegov protivnik imao brojanje u drugoj rundi.

"Borbu sam prihvatio praktično bez ijednog boksačkog treninga ili sparinga. Pripremao sam se za MMA borbu i radio hrvanje i jiu kad je stigao poziv za nastup u Podgorici. Boksački klub Sesvete u tom trenutku  nije imao zdravog superteškaša na raspolaganju pa su pitali mene bih li se borio. Razgovarao sam sa svojim trenerom Draženom Forgačem

koji mi je sugerirao da prihvatim meč. Otišao sam, uspio se snaći u ringu i pobijedio" izjavio je 26-godišnji ATT-ov poluteškaš za Cro Ring.


"On je bivši prvak Italije sa skorom 40-9. To govori kolika je razlika u iskustvu. Znao sam da ne mogu s njim ići na tehniku, već da ću protiv puno iskusnijeg protivnika, koji je viši i teži od mene, morati raditi tvrdo i potući da bih pobijedio. Kada sam osjetio njegove udarce na gardu shvatio sam da mi ne može parirati snagom, ali bio je tvrd kao kamen i istrpio je čuda."

- Je li odluka da boksaš zato da bi poboljšao tehniku za MMA i skupio dodatno iskustvo ili planiraš paralelno s MMA-om i boksati?

"Ne radi se o planiranoj odluci, već jednostavno svi dogovoreni MMA mečevi u posljednje vrijeme su mi otkazani. Otkazane su mi tri borbe u nešto više od mjesec dana. Prvo na NFC-u, pa su me zvali u Češku deset dana prije borbe. Prihvatim meč, a tri dana poslije mi jave da je protivnik otkazao. Zatim sam trebao imati borbu 9. prosinca u Trstu protiv Talijana Enrica Cortesea koji trenira u Jackson-Wink dvorani u SAD-u, ali jučer saznam da mi je i on otkazao".

"Treba mi iskustva, nitko se ne želi boriti sa mnom u ovim organizacijama, koristim svaku priliku da dođem do meča i rekao sam svom treneru Forgyju da prihvati bilo koju ponudu jer mi treba borba. Stalno se spremam, a već mi je treća borba u tako kratkom vremnu otkazana"

"Tako da ako me i dalje budu zvali i dalje ću boksati. Sesvete se 2. prosinca u Regionalnoj ligi sastaju s Bijeljinom i ako im budem potreban na raspolaganju sam. Boks mi super dođe. "

Erslan ima dvije pobjede u amaterskom MMA-u i 4-0  u profesionalnom. U posljednjem meču u travnju došao je i do najvećeg uspjeha svladavši Ivicu Tadijanova.


"Tadijanov je odličan borac, fizički možda i najspremniji u Hrvatskoj. Zaista je spreman kao životinja, može se boriti tri dana ako treba. Tom pobjedom stekao sam puno više samopouzdanja i mislim da će se to samopouzdanje vidjeti u mojim sljedećim mečevima. Znao sam da će ga biti teško završiti, ali sam isto tako znao da će on jako teško moći završiti mene. Bilo je gusto i sa svime što je izdržao pokazao je koliko je bio spreman. Za buduće borbe će se pokazati koliko mi je značila ta pobjeda. Tadijanov je među našim najboljim poluteškašima i pobijedio je bivšeg FFC-ovog prvaka Marcina Prachnija, a budući sam ja pobijedio Tadijanova mislim da nije nelogično očekivati da mi oni uskoro daju borbu za naslov."


917
Kategorije: MMA
Tagovi: Ivan Erslan
Najpopularnije
Najnovije