Autor: Boxing Leonardo
Datum objave: 07.08.2015


EP u boksu: Hrvatima povoljan ždrijeb, Hrgović i Sep prvi nositelji

Sva šestorica hrvatskih boksačkih reprezentativaca imaju razloga za zadovoljstvo nakon ždrijeba Europskog prvenstva koje se do 15. kolovoza održava u bugarskom gradu Samokovu.

Prvi put u povijesti hrvatskog boksa imamo dvojicu prvih nositelja. 

Filip Hrgović i Hrvoje Sep prvi su nositelji u svojim kategorijama, što znači da su ušli izravno među 16 najboljih u Europi i od polufinala ih dijele samo dvije pobjede.

U prvim mečevima nijednog našeg boksača ne čekaju suparnici iz tradicionalnih europskih velesila, štoviše radi se o konkurentima bez većih međunarodnih uspjeha.

 
- Ždrijeb je bio povoljan za hrvatske boksače, iako se danas nijednog suparnika ne može nazvati slabim. Više ne možemo reći da su suparnici iz Slovenije ili Bosne i Hercegovine siguran prolaz. Lijepo je vidjeti da su Sep i Hrgović prvi nositelji turnira i da su iza njih ruski, bugarski ili azerbajdžanski boksači. Idemo po prve pobjede, nikoga ne smijemo podcijeniti i ne treba se prerano veseliti – naglasio je jedan od trojice trenera hrvatske reprezentacije Leonard Pijetraj

Hoće li i rezultati pratiti previđanja znat ćemo već danas popodne, kada u ring u Samokovu ulaze trojica hrvatskih reprezentativaca. Prvi nastupa Delničanin Matteo Komadina kojeg u šesnaestini finala lake kategorije čeka Čeh Aperjan, a u večernjem programu u istoj fazi natjecanja Stipan Prtenjača u poluvelter kategoriji boksa protiv Mađara Nyekija, dok će se Puljanin Marko Čalić boriti s gruzijskim teškašem Guledanijem.

Sanjin Pol Vrgoć boksa u subotu, Hrgović u nedjelju, a Sep će u ring tek u utorak. Sve mečeve hrvatskih boksača na Europskom prvenstvu možete pratiti u live streamingu na http://samokov.boxingchampionships.info/index.html.


SAŽETAK ŽDRIJEBA


do 60 kg
šesnaestina finala (petak nakon 14:00)
Matteo Komadina (CRO/Delnice) – Hmajak Aperjan (CZE)


do 64 g
šesnaestina finala (petak nakon 18:00)
Stipan Prtenjača (CRO/Sesvete) – Georgian Mihai Nyeki (HUN)


do 75 kg
šesnaestina finala (subota nakon 14:00)
Sanjin Pol Vrgoč (CRO/Pula) – Andrej Baković (SLO)


do 81 kg
osmina finala (utorak nakon 18:00)
Hrvoje Sep (CRO/Leonardo) – Camacho Fernandez (ESP) ili Abdourachidov (FRA)


do 91 kg
šesnaestina finala (petak nakon 18:00)
Marko Čalić (CRO/Pula) – Levan Guledani (GEO)


više od 91 kg
osmina finala (nedjelja nakon 14:00)
Filip Hrgović (CRO/Leonardo) – Gardiner (IRL) ili Delalić (BIH)


793
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović, AIBA, Hrvoje Sep, Marko Čalić
Najpopularnije
Najnovije