Autor: mi
Datum objave: 01.11.2019


‘El Terrible’: Canelo se bori s velikim imenima tek kad su na kraju karijere

Meksička legenda Erik Morales doveo je u pitanje način na koji njegov sunarodnjak Canelo Alvarez pokušava doći do naslova svjetskog prvaka u četvrtoj težinskoj kategoriji.

Kao primjer za to navodi njegovu borbu s 36-godišnjim WBO prvakom u poluteškoj kategoriji Sergejom Kovalevom.

“Canelo se borio s velikim imenima tek kad su bili na kraju karijere. Shane Mosley je bio na kraju karijere. Miguel Cotto isto. Kovalev je na krjau karijere… Golovkin je već u godinama i čekao je da počne padati. To je nešto što ljudi vide” izjavio je 43-godišnji Meksikanac za ESPN Deportes.

“Čini se da se to ne uzima u obzir 100 posto kod njegovih borbi. Ljudi, kao i ja smo se nadali borbi s Golovkinom, a oni su umjesto toga odabrali borbu sa starim proitvnikom. On je već star i neće predstavljati pravu opasnost. Da, Kovalev je veći, je jači je, svjetski je prvak. Ali, Kovalev je već teško oštećen.”


“Ja sam se borio protiv broja 1 ili 2 na svijetu i isto tako shvaćam da je ovo biznis. Danas je administracija ta koja stvara karijere i da je to bio slučaj kod mene moja bi karijera bila drugačija. Na kraju karijere morate se zapitati: Kako želite da vas pamte? I pitanja oko Canela i kritike na njegov račun su konstantne i to je zbog protivnika koje odabire. Ja i neki drugi smo birali najbolje. Ja sam birao najbolje iz svake kategorije.”


Morales je prvi meksički boksač koji je osvajao naslove svjetskog prvaka u četiri težinske kategorije (superbantam, perolaka, superperolaka i superlaka). Slavan je po trilogijama s Mannyjem Pacquiaom i još jednom meksičkom legendom Marcom Antonijem Barrerom. Umirovio se 2012. s omjerom 52-9, 36 KO. Tijekom karijere je pobijedio petnaestoricu svjetskih prvaka.


Treba i reći da Canelo ima samo 29 godina i svi velikani s kojima se borio su znatno stariji od njega. Canelo je profesionalnu karijeru počeo 2005. sa samo 15 godina.637
Kategorije: Boks
Tagovi: Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije