Autor: A.B.
Datum objave: 19.12.2013
Komentari:


DŽEVAD POTURAK OBJESIO RUKAVICE O KLIN

K-1 nije kao što je nekad bio

Dževad Poturak, borac koji je ostavio veliki trag u K-1 svijetu te bio najbolji borac Bosne i Hercegovine, otišao je u „mirovinu“. Sada će se orijentirati na prenošenje svojeg znanja mlađim generacijama te pomaganju perspektivnim borcima u pokretanju borilačke karijere.

Borac trenutno rješava zdravstvene probleme koje ima i koju si i bili glavni uzrok za prekid dugogodišnje karijere. Poturak je odradio sve što je naumio i sada svoje mjesto prepušta mlađim borcima.

Smatra da K-1 nije više ono što je bio u njegovo „zlatno„ doba. K-1 koji se nekada održavao u Japanu sasvim je druga priča i to je činjenica. Onaj K-1 imao je nešto što će teško nadmašiti druge organizacije.

 "Poklopilo se mnogo problema u isto vrijeme. Imam i zdravstvenih problema te bih trebao u narednom periodu operirati zalistak na srcu. To je nešto što me čeka. S druge strane, nervira me situacija u borilačkom sportu. Otkako je nestao pravi K-1 u Japanu, nestale su prave borbe. Ovo što se sada događa u svijetu je Eurovizija u širem smislu" izjavio je Poturak.1703
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: K-1, Dževad Poturak
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije