Autor: mi
Datum objave: 24.05.2019


Dvostruki olimpijski pobjednik s Kube s Top Rankom počinje profi karijeru

Nešto manje od godinu dana nakon što je prebjegao Robeisy Ramirez spreman je početi profesionalnu karijeru.

Dvostruki olimpijski prvak potpisao je ugovor s jednom od najvećih kompanija Top Rankom Boba Aruma.

25-godišnji ljevak mogao bi debitirati već ovog ljeta.

Ramirez je osvojio zlato u muha kategoriji na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i u bantamu u Riju četiri godine kasnije.

U finalu Igara 2016. godine pobijedio je Shakura Stevensona, koji je kao i on, te još dvojica sudionika istog olimpijskog turnira, Michael Conlan i Vladimir Nikitin, član Top Ranka. Conlana je pobijedio u polufinalu OI u Londonu.

Ramireza se pripremalo za osvajanje trećeg olimpijskog zlata u Tokiju 2020. čime se mogao pridružiti sunarodnjacima Felixu Savonu i Teofilu Stevensonu, te Mađaru Laszlu Pappu - jedinik osvajačima tri zlatne olimpijske medalje u boksu.

No, umjesto toga odlučio se poći drugim tradicionalnim putem za kubanske boksače.

Prošlog srpnja pobjegao je iz trening kampa reprezentacije u Meksiku tijekom priprema za Igre Centralne Amerike i Kariba u Kolumbiji.  Kubanski boks doživio je udarac i prošlog ožujka kada je Joahnys Argilagos prebjegao tijekom turnira u Meksiku.

Ramirez se pridružio kubanskim olimpijskim pobjedicima Joelu Casamayoru, Yuriorkisu Gamboi, Guillermu Rigondeauxu i Odlanieru Solisu koji su također napustili Kubu kako bi sreću pronašli u Americi i profesionalnom boksu.

Uz njih poznati kubanski prebjezi su i Erislandy Lara, Luis Ortiz, Rances Barthelemy i Yordenis Ugas.


Ramirez iza sebe ima i iskustvo nastupa u WSB-u gdje je ostvario 14 pobjeda i 3 poraza u momčadi višestrukih prvaka Cuba Domadoresa.
394
Kategorije: Boks
Tagovi: Bob Arum
Najpopularnije
Najnovije