Autor: mi
Datum objave: 05.01.2019


Duhaupas: Spreman sam pružiti priliku Hrgoviću

Već neko vrijeme ime Johanna Duhaupasa (37-5, 24 KO) veže se uz ime potencijalnog protivnika Filipa Hrgovića (7-0, 5 KO).

Bivši izazivač za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u intrevjuu za World Boxing news izrazio je želju za borbu s neporaženim hrvatskim borcem.


37-godišnji Francuz u rujnu 2015. izazvao je WBC-ovog prvaka Deontaya Wildera. U borbi u Alabami poražen je prekidom u 11. rundi.

2015. većinskom odlukom sudaca slavio je protiv Manuela Charra, a godinu potom nokautirao je Roberta Heleniusa. Prvi poraz doživio je od Francesca Pianete 2008. Sedam godina poslije izgubio je na bodove od Erkana Tepera, pa od Wildera, da bi u prosincu 2016. u posljednji čas zamijenio Bermanea Stivernea i izgubio nokautom od Alexandera Povetkina. U posljednjoj borbi u travnju u New Yorku poražen je jednoglasnom odlukom od Jarrella Millera.


Na ulasku u novu godinu Duhaupas je otkrio nove mete.

"Spreman sam pružiti priliku Filipu Hrgoviću i Joeu Joyceu. Volio bih kad bi se obojica borili protiv mene u 2019. Ja imam puno iskustva i vjerujem da mogu nokautirati i Hrgovića i Joycea u prvih osam rundi. Nijedan od njih nije do sada imao nijednog značajnog protivnika, sve što imaju je da dobro izgledaju na papiru. Meni je potreban veliki izazov i ja želim biti prvi pravi i najbolji protivnik s kojim su se borili i želim se boriti s njima uskoro."

"Spreman sam se boriti protiv bilo koga, bilo kad i bilo gdje. Kao što je Tyson Fury rekao nakon borbe s Wilderom: Svi borci me se sada boje."

"Moj promotor Mehdi Ameur radi najbolje što može kako bi razvio moju karijeru na najvišoj razini i zbog toga sam se voljan boriti bilo kada i bilo gdje."

"Moj trener David Godber iz Alabame prenosi svoje iskustvo na mene. On je stari marinac i kaže da bih i ja bio dobar marinac. Moj tim i ja smo vrlo jaki i imamo veliko iskustvo. Boks nije samo pojedinačni sport."
Foto: PBC

991
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović
Najpopularnije
Najnovije