Autor: mi
Datum objave: 29.11.2019


Duhaupas: Hrgović bi za godinu dana mogao udarati jako poput Wildera

Filip Hrgović (9-0, 7 KO) u Miamiju se pripremao za svoju desetu i do sada najvažniju profesionalnu borbu u karijeri.

Brončani olimpijac 7. prosinca u saudijskom Diriyahu u uvodnom dijelu priredbe Joshua vs. Ruiz 2 bori se protiv dvostrukog izazivača za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Erica Moline (27-5, 19 KO).


Hrgović je tijekom priprema sparirao s još jednim bivšim izazivačem za naslov Johannom Duhaupasom (38-5, 28 KO), te s Britancem Fabijem Wardleyem (8-0, 7 KO) i belgijskim lakoteškašem Joelom Tambweom Djekom (16-2-1, 7 KO).

Duhaupas se prvi put sreo s Hrgovićem u trening kampu Vladimira Klička u Austriji i impresioniran je hrvatskim teškašem kojeg je usporedio sa starijim bratom Kličko.

“Već prvi put kad sam sreo Hrgovića u Kličkovom kampu u Austriji impresionirao me. Ima dobru desnicu, brz je i jak i vidite da namjerava postati svjetski prvak. Mirišim to na njemu. Njegov stil i sposobnosti su slične onima Vitalija Klička” izjavio je 38-godišnji Francuz koji se također neko vrijeme spominjao kao potencijalni Hrgovićev protivnik.

Duhaupas se u rujnu 2015. borio s Deontayom Wilderom za WBC-ov pojas i izgubio prekidom u 11. rundi nakon što je pružio hrabar otpor.

“Deontay je ubojica, ali Filip već ima dobru desnicu i možda će za godinu dana kad nabaci još malo mišića i snage moći udarati jako kao Wilder. S dobrim mentalnim i fizičkim pripremama vjerujem da bi Filip mogao nokautirati Jarrella Millera ili Alexandera Povetkina."

Duhaupas je tijekom karijere pobjeđivao Manuela Charra i Roberta Heleniusa, a gubio je samo od vrhunskih protivnika– osim Wildera pobjeđivali su ga Alexander Povetkin, Jarrell Miller, Francesco Pianeta i Erkan Teoer.1664
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović
Najpopularnije
Najnovije