Autor: mi
Datum objave: 16.04.2018


Du Plessis: Čekao sam Soldića na lijevi kroše

Dricus Du Plessis (12-1) europskoj MMA publici predstavio se sjajnom izvedbom u Wroclawu.

24-godišnji Južnoafrikanac na borbu za KSW-ov naslov u velteru protiv Roberta Soldića

došao je kao mala nepoznanica. Riječ je o Extreme Fighting Championship  prvaku u velteru i u srednjoj kategoriji, ali je sve mečeve odradio u Južnoj Africi.


Da je prava stvar, 'Stillknocks' je pokazao već u prvoj rundi kada je s ruba poraza došao na milimetar od pobjede. Soldić je uspio preživjeti rear-naked choke na kraju runde, ali Du Plessis je izjavio da je čekao hrvatskog borca na lijevi kroše i dočekao.


Južnoafrikanac je već uoči borbe najavio da će pobijediti u drugoj rundi, a nakon vaganje je na Facebooku napisao: "Vaganje je bilo nevjerojatno. Tu dobivam borbe i ova je borba dobivena. Jedan trzaj i znam da ga imam. U očima svog plijena nisam vidio ništa drugo osim sumnje."


U razgovoru s novinarima nakon borbe Du plessis je izjavio da nije iznenađen što su poljski fanovi ostali uz Soldića i nakon poraza.

"Ovo je bilo apsolutno nevjerojatno. Mogao sam čuti publiku, znam da su mnogi sumnjali u mene. I kad sam izlazio iz kaveza publika je bila uz njega. Publika voli Roberta Soldića i razumijem to. Zaslužio je. On je nevjerojatan sportaš. Došao je u Poljsku i pobijedio nevjerojatnog prvaka Manykowskog i zaslužio je poštovanje."


"Fanovi su sada vidjeli da ja nisam neka napuhana priča."

"Sjajno sam se zagrijao prije borbe. Ja se moram dobro zagrijati, ali došlo je do kašnjenja u televizijskom prijenosu i malo sam se ohladio. Puls mi je bio prenizak. Trebalo mi je da se vratim. Počeo je udarati i to su bili jaki udarci, ali to sam i očekivao."


"Nisam bio uzdrman, ali jedan me udarac izbacio iz ravnoteže i okliznuo sam se, ali svestran sam i počeo sam hrvati i stvari su se počele mijenjati.""U drugoj rundi sam pronašao ritam. Bolje sam vidio kako udarci dolaze. Predviđao sam kad će udariti nogom jer uvijek ide samo na jake udarce i vidio sam lijevu ruku kako prirema za najjači mogući udarac. Zatim sam čuo da mu iz kuta govore da fingira s desnom i baci lijevu tako da sam znao da neće udariti desnom i bacio sam lijevi kroše i savršeno je sjeo. Trenirao sam za to tijekom cijelog trening kampa i sjeo je čisto na čeljust."


"Nisam bio frustriran zato što je publika i nakon moje pobjede bila na Soldićevoj strani. Kao što sam rekao zaslužio je respekt. Ne očekujem da odmah pomisle da sam sjajan. Moram se dokazati i to sam i došao napraviti."


"Sada mi za proslavu samo trebaju pizza i pivo."


"I u najavi sam rekao da ću ga nokautirati u drugoj rundi. To je bio moj plan. Ne bih reako da svaki put pogodim ishod meča, ali sam znao da sam voljan napraviti sve što je potrebno za pobjedu i u glavi sam vizualizirao taj trenutak i cijelo putovanje je bilo čudesno."
343
Kategorije: MMA
Tagovi: , Roberto Soldić
Najpopularnije
Najnovije