Autor: mi
Datum objave: 28.07.2019


Drežnjak: Poseban je osjećaj biti svjetski prvak

Petar Drežnjak iz KBK Mornar svjetski je prvak u tajlandskom boksu u kategoriji +91 kg kod boraca do 23 godine.

U finalu Svjetskog prvenstva u Bangkoku na Tajlandu Drežnjak je svladao Amerikanca Sullivana Cauleya


Drežnjakov niz je impresivan, najprije je svladao Kanađanina Donija Foremana, a u polufinalu je bio bolji od prvaka Europe, Estonca Jana Beljajeva. - Presretan sam, nije bilo lako, ali uspio sam ostvariti rezultat kojem se, s obzirom na iznimnu konkurenciju, nisam nadao. Nešto posebno je biti svjetski prvak, ovo mi je poticaj za još žešći rad. Hvala svima, koji su ovo vrijeme bili uz mene, u Tajlandu smo bili kao jedna obitelj - rekao je Drežnjak. 


Naše djevojke Helena Jurišić i Lucija Bilobrk zaustavljene su u polufinalu. Jurišićeva je minimalno poražena od Šveđanke Angele Mamić, tijekom borbe opet je ozlijedila koljeno, s kojim je imala problema tijekom cijelog prvenstva, ali borila se do posljednjeg trenutka i tražila put do finala. Mlada Lucija Bilobrk poražena je od Turkinje Rabie Akdeniz, dala je sve od sebe, ali više od časnog poraza nije mogla. 


Na Svjetskom prvenstvu još su nastupili Filip Matić (U23, kategorija do 75 kg) i poražen je od Uzbekistanca Ziyodilla Kurbanova te Nikolina Vidačković (U23, kategorija do 63,5 kg) od koja je bila bolja Tajlanđanka Kawrudee Kamtakrapoom, ali s obzirom na neka odustajanja u njenoj kategoriji kući se vraća sa srebrnom medaljom. 


- U konačnici možemo biti prezadovoljno ostvarenim rezultatom, pokazali smo da je hrvatski tajlandski boks na visokom nivou. Petrovo zlato je nešto posebno, imao je protiv sebe vrhunske borce, nije bio favorit, ali pokazao je da spada među najbolje borce na svijetu u tajlandskom boksu. Helena je prošla pravu dramu, ozlijeđena je morala u onaj ponovljeni meč protiv Cipranke, to je ostavila traga i uvjeren sam da je samo zbog toga poražena u polufinalu. Lucija je ostavila odličan dojam, brončana medalja je korak naprijed u njenoj karijeri, pred njom su veliki dani. A Filip i Nikolina u Bangkok su došli s ambicijama, ali nedostatak velikih natjecanja i iskustva bio je ključan. U svakom slučaju, ovo je velika škola za njih i poticaj za daljnji rad - referirao nam je vođa naše delegacije na Tajlandu Dario Jurišić s kojim su na svjetskom prvenstvu hrvatski tim činili treneri Ivica Haramija i Srđan Šipek. - Bili smo kao jedan, bilo je zadovoljstvo surađivati s njima - zaključio je Jurišić. 


878
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Hrvatski savez tajlanskog boksa
Najpopularnije
Najnovije