Autor: mi
Datum objave: 29.02.2016


Dorea: Anderson se može boriti za dva mjeseca. Može li i Bisping nakon takvih batina?

Anderson Silva izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca od Michaela Bispinga u Londonu, ali njegov trener Luiz Dorea vjeruje da je 'Spider' pobijedio i nokautom i na bodove.

Dorea, koji je bio Silvi u kutu, izjavio je za MMA Fighting da se 'Spider' ozlijedio na početku borbe. Iako je ozlijedio nogu koju je slomio u revanšu s Chrisom Weidmanom, Dorea vjeruje da je učinio dovoljno za pobjedu.

"Pomislio je da mu je noga napukla nakon udarca u prvoj rundi i da se šaraf pomjerio. To mu je ograničilo kretanje i na tren je prestao napadati. Tražio sam od njega da napada, ali mi je rekao: Profesore, osjećam ju, nemam samopouzdanja. Rekao sam mu da koristi srce, da je on Anderson Silva i da krene na njega. To ga je malo usporilo. Bisping je više napadao, ali nije bio toliko učinkovit. Anderson je bio učinkovitiji. Nadam se da će komisija razmotriti rezultat jer je odluka loša za sport. Čak i Dana White misli da je Anderson pobijedio. Svi znaju tko je dobio borbu."


Unatoč boli, bivši prvak je prošao bez ozbiljnih posljedica.


"Silva je napravio neke pretrage nakon borbe. Zadobio je ozljedu, ali šaraf se nije pomjerio. Ne znam koliko je ozbiljna ozljeda, ali šaraf se nije pomaknuo i neće trebati operaciju. Boljelo ga je, nije mogao ni navući cipele, ali sada je bolje."


Dorea smatra da je sudac Herb Dean trebao prekinuti borbu nakon treće runde jer je trebalo gotovo 90 sekundi da počne četvrta runda.


"Ne slažem se s odlukom. Ali kao prvo, ne slažem se u vezi nokauta. Pogodio ga je koljenom, Bisping je pao potpuno van sebe. Anderson ga je prestao udarati i počeo slaviti. Silva kaže da ga je  pogledao i da je bio u lošem stanju. A Herb Dean ga je preklinjao da se vrati. Nikad nisam vidio nešto takvo u borilačkom svijetu, da sekundant donosi stolac do mjesta na kojem se srušio. Sudac mu je rekao da se ustane, a on to nije učinio. Tu je borba završena. On nije mogao ni doći do svog kuta. Gotovo dvije minute su prošle između rundi. Borba je gotova i pobijedio je nokautom."


"Porazgovarajmo sada o sudačkim karticama. Anderson je izgubio prvu i drugu rundu i treću dobio uvjerljivo. Kako bodujete takvu rundu? Ako borba nije završena nokautom, ne možete ju bodovati 10-9 kao ostale. Dobio je četvrtu rundu, tijesno i uvjerljivo petu. Za mene on je pobjednik meča. Čak i ako date četvrtu rundu Bispingu borba je trebala završiti neodlučeno."


"Kako na isti način bodujete treću rundu nakon tog masakra kao i rundu u kojoj tip baci 30 udaraca i promaši 25 puta, a to što pogodi nisu značajni udarci? Njegov jedini učinkoviti udarac bio je onaj kojim je rušio Andersona."

"Silva će uzeti dva-tri tjedna odmora i potom se vraća. Anderson se želi boriti u Brazilu. Vjerujem da će početi s treninzima za dva-tri tjedna i bit će spreman za novu borbu za dva do tri mjeseca. To isto pokazuje tko je dobio borbu. Anderson se može boriti za dva mjeseca. Može li i Bisping nakon takvih batina?

569
Kategorije: MMA
Tagovi: Anderson Silva, Michael Bisping
Najpopularnije
Najnovije