Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 13.10.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


DOMINACIJA JUDA ISTOČNE EUROPE

World Cup for Men and Women

U organizaciji Judo saveza Azerbajdžana pod nadzorom Europske judo Unije (EJU) ovog vikenda 11.-12.10.2008.g. održao se još jedan u nizu Seniorski Svjetski judo kup.

Baku, AZE je ugostio 133 natjecatelja, 83 seniora i 50 seniorki, koji su se okupili iz 11 zemalja: UKR, AZE, GEO, TUR, RUS, BLR, GRE, LTU, CAN, SUI i CRO. Ovog puta dominaciju juda dokazali su uglavnom najbrojniji judaši zemalja Istočne Europe.

Na najvišem postolju redom su se smjenjivali natjecatelji Ukrajine, Gruzije, Rusije i zemlje domaćina Azerbajdžana. U dva dana natjecanja najuspješniji su bili judaši domaćina AZE, koji su osvojili ukupno 14 medalja, od toga 4 zlatne, 2 srebrne i 8 brončanih medalja.


Boje hrvatske zastave branio je član JK Split, Tomislav Uroda. Njegov nastup u kategoriji do 73kg. završio je već u prvom kolu porazom od predstavnika Rusije Maremukov A., rezultatom 10:0. U kategoriji je nastupilo 17 natjecatelja, te daljnjim porazom ruskog predstavnika naš Tomislav nije imao priliku za popravne, repasažne borbe za medalju.
1290
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije