Autor: mi
Datum objave: 12.08.2019


Diaz: UFC je želio da nestanem nakon revanša s McGregorom

Nate Diaz (19-11, 14-9 UFC) ovog se vikenda vraća u oktogon nakon tri godine izbivanja.

Mlađi Diaz nije se borio od poraza u revanšu s Conorom McGregorom. Nakon što je u ožujku 2016. nanio Ircu prvi poraz u UFC-u, McGregor ga je u uzvratu pet mjeseci kasnije pobijedio većinskom odlukom sudaca.

Iako je prije prve borbe s McGregorom bio u sjeni starijeg brata Nicka što se tiče popularnosti i uspješnosti, pobjednik Ultimate Fightera iz 2007. tvrdi da ga nakon revanša s Ircem u kavezu nije bilo zbog UFC-a.


“Sigurno nisam izgubio tu borbu, ali oni su me tretirali kao: Izgubio si, spuštaš se na ljestvici, gubi se. Takve stvari. Kad je izgubio prvi put to su tretirali kao najveću moguću stvar. Govorili su kako je njemu potreban revanš, kako je opsjednut s Nateom i sav taj marketing oko toga kako se mora osvetiti i kako je on u biti sjajan samo zbog toga što se i borio protiv mene. Ja im kažem: Čekajte, a što je sa svim revanšima koje sam ja tražio?”.


“Tada sam trebao ubaciti u svoj ugovor da ako oni hoće da radim taj revanš da ja hoću sve druge revanše koje mi nikad nisu dali. To sam trebao napraviti, ali ja sam izgubio mjesece života jer sam se znojio zbog borbi koje sam izgubio, a zapravo ih nisam izgubio.”


Diaz se čudi da ga s obzirom na zvjezdani status koji je izborio ugušivši McGregora u prvoj borbi nitko do boraca svo ovo vrijeme nije izazvao.

“Proletjele su dvije godine, a ja sam mislio: Ne moram ja nikoga moliti za borbu. Ja se ne moram boriti. Pobijedio sam najboljeg borca u tom trenutku. Pobijedio sam najboljeg, a oni žele da nestanem. Nakon nekog vremena sam se pitao i što je s tim ostalim borcima? Ja sam veća borba i privlačim više gledatelja od bilo koga u ovoj igri, a oni ne žele sudjelovati. Gurnuli su me sa strane i izbacili s rang ljestvice tvrdeći da odbijam borbe.”


Više je puta objavljeno da je UFC ponudio Diazu borbu, a da bi je on na kraju odbio.

“Nudili su mi borce iz uvodnog programa i onda kad bih ih odbio govorili da se ja ne želim boriti.”

Kaže da razlog ovako dugoj stanci nije bio taj što je čekao treću borbu s McGregorom.


“Nisam ga čekao ni sekunde. Ja sam nadigrao sve u ovoj igri. Ja sam među dvojicom najjačih boraca u ovom trenutku. Trojicom, uz Jona Jonesa. Ja se ne moram boriti. Ja kad kihnem malo jače svi čuju za to. Ali, oni se ponašaju kao da žele da nestanem.”


“Ovo nije bila borba s ostalim borcima, oni više nisu na mojoj razini. Ovo je bila borba s cijelom organizacijom. Ali, zaključio sam da gubim ovu borbu ako ostanem sjediti i polako odumirati u ovom malom gradu.”


34-godišnji Amerikanac vraća se na UFC-u 241 koji predvode Cormier i Miočić i bori se s bivšim prvakom u lakoj kategoriji Anthonyjem Pettisom.
454
Kategorije: MMA
Tagovi: Nate Diaz, Conor McGregor
Najpopularnije
Najnovije