Autor: mi
Datum objave: 02.12.2015


De Mori: Ne pokušavam pobijediti u natjecanju u moralu i etici. Učinit ću sve što je potrebno da dobijem Hayea

Mark De Mori (30-1-2, 26 KO) 16. siječnja dočekat će Davida Hayea na povratku u boksački ring.

Stanovnik Splita kaže da je bio i opcija za protivnika Deontaya Wildera u prvoj obrani naslova, ali smatra da je Haye još poznatije ime.

"Ovo je za mene sve. David Haye je ionako veće ime od Wildera" rekao je za Boxing News.

"On je atraktivan borac što je bolje za mene jer to znači da će se doći boriti. Ovi viši momci oni koriste prednji direkt i čine borbu dosadnom".

"David je dobar borac, eksplozivan je, ali je stalno ozlijeđen. Ako postoji pravo vrijeme da ga se pobijedi to je sada. On me već preskače i gleda prema Tysonu Furyju i Anthonyju Joshui, tako da ga stvarno mogu iznenaditi. On me vidi samo kao sredstvo da se vrati na rang ljestvicu, on nije motiviran kao ja. Ovo je najveća borba mog života, ali netko tko se borio s Vladimirom Kličkom, imao je i većih mečeva."


"Haye ima šest vijaka u ramenu. Pitam se hoće li upućivati udarac desnom rukom sa samopouzdanjem? Ne znam. Ali ako ga budem mogao  udariti lijevim krošeom u to rame učinit ću to i prodrmati te vijke."


"Ne pokušavam pobijediti u natjecanju u moralu i etici. Učinit ću sve što je potrebno da dobijem ovu borbu i ako to znači gađati njegovo rame, neka tako bude."

"Vidjet ćemo koliko je David Haye dobar. Sada kada je celebrity i milijunaš želi li ovo još jednako jako?"33-godišnji Australac smatra da je Tyson Fury sada legitimno najbolji teškaš svijeta.

"Fury je tehnički najbolji teškaš svijeta, ali nisam uživao u njegovoj borbi. To nije borba koja bi inspirirala klince da se počnu baviti boksom."

"To je bilo deset rundi fintiranja i klinčanja, prijetili su da će se boriti deset rundi i zatim malo akcije u posljednje dvije. Ali učinio je ono što je morao učiniti. On ima taj luksuz što je visok 206 centimetara, ja to nemam, tako da ja uvijek tražim pravu borbu.


188 centimetara visoki De Mori kaže da je najviše o boksu naučio gledajući You Tube.

"Radio sam s trenerima iz amaterskog i profesionalnog boksa, ali nikad nisam bio zadovoljan suradnjom. Tada sam počeo proučavati snimke najboljih boksača na svijetu, pogotovo njihovu obranu."


"Pokušavao sam imitirat i sve što su oni radili. Uzbudljivije je iskušavati nove stvari u dvorani nego stalno ponavljati isto."

"Jedan od najdražih mi je James Toney. Puno sam naučio od njega jer je on bio nizak, nabijeni tip koji je imao sjajnu obranu, ali nije bježao."

De Morijev trener je bivši hrvatski olimpijac i izbornik boksačke reprezentacije Marijo Šivolija.

629
Kategorije: Boks
Tagovi: David Haye, Mark De Mori
Najpopularnije
Najnovije