Autor: mi
Datum objave: 04.05.2019


De La Hoya: Ne vidim što Dana White može donijeti boksu osim svog urlanja

Još od 2017. predsjednik UFC-a Dana White najavljuje ulazak na boksačko tržište sa Zuffa Boxingom.

White je pokušao potpisati ugovore s nekoliko najboljih boksača svijeta trenutno, poput Mikeya Garcije, ali su ga svi odbili.

 

Uspio je dogovoriti suradnju s promotorima poput Roya Jonesa Juniora i Loua DiBelle kako bi prenosio mečeve s njihovih priredbi koje nisu emitirane na televiziji na UFC-ovom Fight Passu.


White je u intervjuu za CNN najavio da ćemo njegove poteze u boksu moći vijdeti nakon ljeta.


Predsjednik UFC-a tijekom godina ušao je u sukobe s Oscarom De La Hoyom iz Golden Boy Promotionsa, Bobom Arumom iz Top Ranka i Stephenom Espinozom s televizije Showtime. Zakleo se da nikad neće surađivati s njima i ostaje za vidjeti koje su mu opcije ostale.


Oscar De La Hoya, koji je promotor trenutno najveće boksačke zvijezde Canela Alvareza, ne vidi što bi to UFC-ov predsjednik mogao učiniti u boksu.


"Mislim da bi se mi trebali slagati. Svi smo u poslu u sektoru borilačkih sportova i dijelimo donekle istu publiku i tražimo načine kako da učinimo naš sport još većim" izjavio je De La Hoya, koji se okušao i kao MMA promotor organziravši treću borbu između Tita Ortiza i Chucka Liddella, koja nje polučila priželjkivani uspjeh.


"Želim mu sve najbolje. Mislim da je napravio fenomenalan posao s UFC-om. U prošlosti sam iznosio svoja mišljenja o tome kako UFC tretira svoje borce, ali u ovom trenutku mog života imam toliko posla, a siguran sam i on isto, da mislim da bi trebali krenuti dalje i neka on brine o UFC-a, a ja ću o Golden Boyu i pobrinuti se da boks ostane u centru pažnje. Mi samo želimo nastaviti dogovarati velike borbe" rekao je na Sirius XM-u.

"Boks je fragmentiran sport. U ovom trenutku mi sa svojim partnerom DAZN-om pronalazimo nove načine za rast i razvoj boksa i pokušavamo osigurati da boks bude pristupačan masama. Ali, ne vidim neku novu formulu koju bi Dana White mogao donijeti, osim njegovog vrištanja i urlanja i toga da će biti glasan. To je to."


"Sretno. Neka se spremi na avanturu života. Boks je ringišpil i to nije uvijek zabavno. Uglavnom je jako zabavno, ali neka bude spreman. Žeim mu sve najbolje."


320
Kategorije: Boks
Tagovi: Dana White
Najpopularnije
Najnovije