Autor: mi
Datum objave: 12.08.2019


DC: Ne želim biti tip kojeg će iznijeti na leđima

Daniel Cormier već više od godinu dana najavljuje odlazak u mirovinu.

Prvotno je rekao da se neće boriti nakon 40. rođendana, ali taj rođendan je prošao i DC će ovog vikenda drugi put braniti naslov prvaka u teškoj kategoriji u revanšu protiv Stipe Miočića.

Kaže da se u ovom trenutku ne zamara brojem borbi koje će odraditi ili vremenskim rokom za povlačenje.

„Glavom sam u ovoj borbi. U ovom trenutku idemo jednu po jednu. Zato jer kao prvak i tip koji već dugo vremena drži naslov počnete zarađivati fantastiče svote novca i vaša slava je na jako visokoj razini i tada je teško otići. Problem s tim je što na kraju vi već vidite vrata. Radi se samo o tome hoće li vam pokazati vrata ili ćete sami izaći. Na vama je da odlučite” izjavio je za MMA Fighting.


Cormier je svjestan da većina boraca predugo ostane u sportu, čak i onda kada si je financijski osigurala budućnost.

„Odavno govorim da ne želim biti tip kojeg će iznijeti na leđima. Mnogi od naših najvećih prvaka su napustili sport na leđima. Oni odlaze kao bivši prvaci. Ostavljaju svoje fanove s tom zadnjom slikom njihovog najdražeg borca na leđima. I onda stoje nasred oktogona dok njihov pojas daju nekome drugome. Ne želim biti taj tip.”


„Želim biti tip koji je otišao pod svojim uvjetima. Znam da kad pređete četrdesetu kraj se bliži. Moram jedino odlučiti je li sada vrijeme za kraj ili malo kasnije.”

„Već dugo vremena govorim da ne želim izaći zato jer se više ne mogu natjecati, već zato jer osjećam da je vrijeme da odem.”

Istaknuo je da ga prije odlaska u mirovinu zanimaju samo velike borbe.

„Ako je netko u situaciji poput mene, da je dobio 90 posto svojih mečeva i da je prvak i da živi ovim sjajnim životom kojim je blagoslovljen, onda ne želi stajati u oktogonu nasuprot bilo koga. To mora biti nešto veliko.”


Foto: Esther Lin

323
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije