Autor: mi
Datum objave: 14.01.2016


David Haye: Borba s de Morijem bit će zanimljiva dok bude pri svijesti

Bliži se dan povratka Davida Hayea u ring.

'Hayeday' je u subotu 16. siječnja u O2 Areni u Londonu, a protivnik bivšem svjetskom prvaku u dvije težinske kategorije je hrvatski Australac Mark de Mori.


U glavnom gradu Velike Britanije održana je press konferencija na kojoj je Haye govorio o novom početku.

"Gorim od želje. Gorio sam više nego ikada dok sam ležao u bolničkim krevetima ozlijeđen. Ne znate što imate dok to ne izgubite. Nisam mislio da ću se uspjeti vratiti nakon svih tih ozljeda. Rekao sam si: Ako se ikada ukaže prilika za povratak, vratit ću se na pravi način. Želja ne može biti veća."


Na pitanje hoće li mu troipogodišnja  stanka predstavljati problem, 35-godišnji Englez još je jednom odgovorio da ne zna.

"Nikad nisam bio u ovoj poziciji. Nikad nisam izbivao tako dugo. Ne znam hoće li to biti faktor. To je nepoznanica, ali nisam previše zabrinut zbog toga. Ako i budem malo hrđav, možda će mi trebati samo malo duže da nađem tajming. Sa mnom je dovoljan jedan trenutak da borba završi."


"Svaki niži borac s kojim sam se borio - Jean-Marc Mormeck, John Ruiz, Chisora - pokušao se približiti i stisnuti me. Svaki od njih koji je to pokušao završio je u nesvjesti. I de Mori može pokušati isto ako želi."

33-godišnji de Mori prihvaća ulogu autsajdera, ali ne prihvaća poraz prije nego je borba počela.

"Pretpostavljam da je većina ovdje došla razgovarati s Davidom. Ja sam onaj drugi tip. To je moja uloga ovdje, da bi on izgledao dobro. Poštujem ga, ali došao sam pobijediti. Svi su me otpisali. Svaki put kad sam ulazio u ring nitko nije navijao za mene. Da smo se borili 2012. to bi bila Hayeova pobjeda, ali sada u 2016. nakon tako duge stanke? On je taj koji riskira."

Haye je odgovorio.

"Ovo je poput svake druge borbe. Nisam gledao nikakve snimke njegovih borbi jer se nije borio s nijednim protivnikom  svjetske klase. Fizički je jači od mene i hvala Bogu da ovo nije natjecanje u dizanju utega. Znam što mi je činiti. Predviđam da će ovo otići u drugu polovicu borbe. On je čvrst i jak."

"On zna da ja znam udariti. Bio bi glup da misli drugačije. A kad ljudi znaju da ja znam udariti, tada stegnu obranu. Slomit ću ga. Bit će zanimljivo dok bude pri svijesti."


722
Kategorije: Boks
Tagovi: David Haye, Mark De Mori
Najpopularnije
Najnovije