Autor: mi
Datum objave: 02.08.2018


Danny Williams, koji je nekoć nokautirao Tysona, izgubio od bivšeg borca lake kategorije

Danny Williams proslavio se 2004. kada je u Louisvilleu u 4. rundi nokautirao Mikea Tysona.

Nakon toga izazvao je Vitalija Klička za WBC-ov pojas i pretrpio poraz tehničkim nokautom.


Od tada, doživio je još 23 poraza, 14 prekidom.

Britanski boksač planirao se umiroviti još 2008. Dvije godine poslije novinarima je rekao da se ne nada najboljem u meču s Dereckom Chisorom i zaustavljen je u drugoj rundi.

Williams se nastavio boriti zbog financijskih obveza, koje ne bi mogao podmirivati u mirovini.

Posljednji put na ring se popeo proteklog vikenda u škotskom Aberdeenu. Dok su u Londonu boksali Parker i Whyte, te Chisora i Takam, Williams je u bizarnom meču za WBU naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji snage odmjerio s bivšim prvakom Commonwealtha u lakoj kategoriji Leejem McAllisterom (36-3, 10 KO)


Williams je imao 25 kilograma više od protivnika, ali je svejedno u prvih pet rundi tri puta završio na podu i kut 45-godišnjeg boksača je prekinuo meč u 10. rundi.

Williams (52-26, 39 KO) kaže da je ovo sada zaista kraj i objašnjava zašto se borio i s čime se nosio posljednje desetljeće svoje karijere.


"Znao sam sjediti u svlačionici pred borbu i hvatao me strah. Ne strah daću izgubiti, već da ću poginuti u ringu. Ali, odradio sam svoj posao. Želio sam da moje kćeri idu u privatne škole i da budu što dalje od luđaka s kojima sam odrastao u južnom Londonu. To sam ostvario i sada se mogu napokon umiroviti" rekao je Williams nakon borbe.


Williams je u Aberdeenu boksao s češkom licencom, a priredba je održana pod okriljem British and Irish Boxing Authorityja, koji nije član EBU-a (Europska boksačka unija).
869
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije