Autor: mi
Datum objave: 02.04.2015


Dan Henderson postao kapetan američke hrvačke reprezentacije

MMA legenda i dvostruki olimpijac Dan Henderson izabran je za počasnog kapetana američke reprezentacije za Svjetski kup u hrvanju slobodnim stilom.

Pod vodstvom Andyja Bartha, Henderson će biti kapetan reprezentacije na natjecanju koje se od 11. do 12. travnja održava u Inglewoodu u Kaliforniji. Svjetski kup se održava pod okriljem United World Wrestlinga, odnosno bivše FILA-e.


Henderson je nastupio na Olimpijskim igrama u hrvanju grčko-rimskim stilom 1992. i 1996., a u Barceloni je završio na desetom mjestu."Ne bih to iskustvo mijenjao za ništa. To je bila čast i ponosan trenutak za mene predstavljati Sjedinjene Države  na Olimpijskim igrama. Ne bih to mijenjao za ništa što sam postigao u MMA-u" izjavio je Henderson.


"Hendo" je osvojio srebro na Svjetskom kupu grčko-rimskim načinom 1996.

"Hrvanje je nešto što mi je nedostajalo. Također sam vrlo zauzet MMA-om. Ali nedostajalo mi je hrvanje i bilo bi sjajno ponovno se uključiti, biti oko sportaša i motivirati ih."Henderson smatra hrvanje ključnim oruđem za uspjeh u slobodnoj borbi.

"Mislim da ne bih ostvario ni polovicu onoga što sam ostvario u MMA-u da nisam hrvao. To je najbolja osnova za MMA. Kad sam se tek počeo boriti nitko nije znao sve. Ja sam učio i evoluirao skupa sa sportom dok je postajao sve kompletniji. Zbog toga što sam bio hrvač brže sam učio."


Na Svjetskom kupu sudjeluje osam najboljih svjetskih reprezentacija - SAD, Azerbajdžan, Bjelorusija, Kuba, Iran, Mongolija, Rusija i Turska.

Sjedinjene Američke Države osvojile su treće mjesto prošle godine. Iran je osvojio zlato, a Rusija srebro.
foto: Aaron Crecy

1208
Kategorije: MMA, Hrvanje
Tagovi: Dan Henderson
Najpopularnije
Najnovije