Autor: mi
Datum objave: 27.09.2016


Croatia Open u karateu ovog vikenda u Rijeci

Početkom listopada najbolji karatisti i karatistice sreću se u Rijeci.

U dvorani Sportskog centra Zamet  na jednom od najvećih turnira u regiji - 16. Croatia Openu - 1. i 2. listopada testirat će formu u borbama i katama uoči svjetskog prvenstva u studenom u Linzu. 


U dvorani s 2300 sjedećih mjesta odvijat će se pojedinačno i ekipno natjecanje - Kup nacija gdje će snage odmjeriti muške seniorske momčadi.


"Ovo je treći put da se u sklopu Croatia Opena održava Kup nacija. Tako je bilo lani, a i 2009. godine. Ekipne borbe dat će priliku izbornicima da vide s čime raspolažu za svjetsko prvenstvo. Hrvatski izbornik Esad Garibović prijavio je dvije muške ekipe. To će biti veliki test jer na Otvoreno prvenstvo Hrvatske dolaze viceprvaci svijeta Nijemci koji su u finalu izgubili od Irana. Tu su Srbi, Slovaci, Mađari, Bosanci i Talijani i izbornici će moći vidjeti tko može najviše dati ekipi na svjetskom prvenstvu" izjavio je organizator turnira Mišo Berak.


Najstariji živi karate klub u Hrvatskoj, riječki TAD na Svjetskom prvenstvu u Austriji predstavljat će Boran Berak u kategoriji do 67 i Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kilograma.

 

"Boran je promijenio kategoriju iz 60 na 67 kilograma. Tako da ćemo vidjeti. Tehnika je tu, snaga je tu, ali objektivno ne smijemo biti preoptimistični. Da je radio u ovoj kategoriji godinu dana mogli bi imati i veća očekivanja."


Naravno, karatisti će ovo natjecanje dočekati na krilima vijesti da je karate uvršten u program Olimpijskih igara u Tokiju 2020.


"To je strašan iskorak za karate. Iskorak od sedam milja, rekli bi. Uvrštenje u olimpijsku obitelj je konačno priznanje. To će donijeti rast cijelom sportu, kroz dizanje kvalitete samih boraca, kroz sponzore, ozbiljnost programa i tako dalje. Sve će biti drugačije. Sam sport, a i vjerojatno neka pravila će se promijeniti. Karate se već i ranije podigao na razinu vrhunskog sporta, mi to sada trebamo sačuvati i unaprijediti."

412
Kategorije: Karate
Tagovi: Hrvatski karate savez
Najpopularnije
Najnovije