Autor: mi
Datum objave: 30.11.2018


Cro Cop: Ne nastupam na RIZIN-u jer su sve novce potrošili na Mayweathera

Mirko Filipović neće nastupiti na novogodišnjoj RIZIN-ovoj priredbi.

44-godišnji Cro Cop posljednji je put zaza japansku promociju borio se u rujnu kada je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio Roquea Martineza.


U razgovoru s novinarom Večernjeg lista Draženom Brajdićem otkrio je da je Floyd Mayweather razlog njegovog nenastupanja ove godine.

"Ove godine neću nastupiti na RIZIN-ovoj novogodišnjoj priredbi. RIZIN se odlučio dovesti slavnoga boksača Floyda Mayweathera da odradi ekshibicijski meč s Tenshinom Nasukawom, a s obzirom na to da je Floyd najplaćeniji sportaš današnjice, on je sam iscrpio RIZIN-ov proračun tako da nisu zvali nikoga od stranih boraca, već je ostatak priredbe popunjen japanskim borcima" izjavio je Filipović.


Ipak, na RIZIN-u 14 nastupit će još dvanaestero stranih boraca, ali oni nisu u njegovom platnom razredu. Čeh Jiri Prochazka, koji je bio planiran za Cro Copovog protivnika ljetos, borit će se s bivšim Bellatorovim prvakom Emanuelom Newtonom. Kyoji Horiguchi bori se s Darrionom Caldwellom, a nastupit će i Daron Cruickshank.


Filipovića ne zanima previše susret Mayweathera i Nasukawe.


"Iskren da budem, mene ta borba, bolje rečeno boksačka ekshibicija od tri runde po tri minute, uopće ne zanima. Jer jedan oko drugoga lepršat će dva lagana borca, jedan od 69 kilograma, a drugi sa 58 kilograma i bez obzira na to koliko su kvalitetni, mene to ne privlači. No svom prijatelju Sakakibari, vlasniku Rizina, držim fige da to sve skupa uspije i da bude profitabilno jer znam da je uložio ogroman napor i ogroman novac da se taj meč ili ekshibicija, ne znam kako bih to nazvao, održi. I nisam siguran kako će reagirati japanska publika na nekakvu ekshibiciju jer su oni navikli na prave, bespoštedne borbe i zato jedini smisao u njihovu sučeljavanju vidim da to bude prava borba."

Cro Cop i dalje je u treninzima i čeka novu borbu.

 

 "Nastupit ću u prvoj polovici sljedeće godine, a detalje ću objaviti kada sve bude formalizirano."


458
Kategorije: MMA
Tagovi: Mirko Filipović, Floyd Mayweather, Rizin FF
Najpopularnije
Najnovije