Autor: mi
Datum objave: 01.03.2019


Cro Cop: Imao sam moždani udar i više ne smijem ući u ring

Mirko Filipović objavio je da završava svoju legendarnu karijeru.

44-godišnji Cro Cop u razgovoru za Novu TV izjavio je da je imao moždani udar i da se više ne smije boriti.


"Imam probleme s vratom, hvata me nesvjestica čim se okrenem. Išao sam na magnet vrata, kolor dopler, sve je bilo u redu. Bolovi su me smetali, mislio sam da tako mora biti. I onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa drugu stranu, i pao u nesvijest! Cijela bolnica to zna, imao sam moždani udar. Taj je izljev mogao otići lijevo, mogao je desno, pukla mi je žila. Moglo je biti kobno, a da sam imao i drugi bilo bi. Tri mjeseca ne smijem trenirati, samo lagano šetati. Više nikada ne smijem ući u ring ni sparirati" izjavio je Filipović.


Rekao je da mu je pet liječnika potvrdilo isto.

"Znaju kakav sam i zato su svi došli. Trenirat ću ja na boksačkoj vreći, ali ne smijem više sparirati.  Bilo koji oblik sklekova, vožnje biciklom, povisuje tlak i može izazvati novo krvarenje. A novi moždani mogao bi biti smrtonosan. U boljem slučaju. U gorem mogao bih biti oduzet u rukama i nogama, da nisam svjestan okoline... Prije zadnje borbe nije bilo nikakvih znakova, ali vrat me boli dva mjeseca. Zacrni mi se pred očima kad se okrenem. Prošlog sam vikenda morao voziti u Vinkovcima 50 metara unatrag i dvaput sam morao stati, sve mi se zacrnilo. Onda sam zateturao i pao u nesvijest. Prijatelji su se oko mene počeli smijati 'Kako si to uspio napraviti?!', misleći da je to jedna od mojih šala. Ali kad sam počeo stenjati od bolova, shvatili su da nije šala. Okrenuli su me na bok i potom odvezli u bolnicu u Dubravu. Bilo kakav kontakt moram trajno izbaciti jer svaki udarac u glavu može biti drugi moždani".Filipović je najveći trenutak karijere doživio 2006. kada je osvojio PRIDE-ov Grand Prix u teškoj kategoriji. 2012. osvojio je K-1 Grand Prix, a 1999. borio se u finalu. 2016. osvojio je RIZIN-ov Grand Prix.


Posljednju borbu odradio je 16. veljače u Uncasvilleu gdje je u revanšu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Roya Nelsona.Tijekom karijere pobjeđivao je Petera Aertsa, Jeromea Le Bannera, Remyja Bonjaskog, Sama Greca, Jarrella Millera dva puta, Jana Nortjea, Mikea Bernarda, Musashija, Glaubea Feitosu, Boba Sappa, Marka Hunta, Raya Sefa, Ismaela Londta, Pavela Zhuravleva, Wanderleija Silvu, Josha Barnetta tri puta, Kazuyukija Fujitu, heatha Herringa, Igora Vovchanchyna, Alexandera Emelianenka, Kevina Randlemana, Marka Colemana i Gabriela Gonzagu.837
Kategorije: MMA
Tagovi: Mirko Filipović
Najpopularnije
Najnovije