Autor: mi
Datum objave: 14.09.2017


Cormieru vraćen naslov UFC-ovog prvaka

Daniel Cormier ponovno je UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji.

38-godišnji Amerikanac u emisiji UFC Tonight izjavio je da je razgovarao s Danom Whiteom i da mu je ovaj rekao da je ponovno prvak. UFC-ova glasnogovornica potvrdila je informaciju.

Jon Jones je nokautirao Cormiera na UFC-u 214 i vratio naslov prvaka, ali je ubrzo objavljeno da je bio pozitivan na doping testu.

Nakon što je potvrđeno da je i 'B' nalaz bio pozitivan, Sportska komisije Kalifornije poništila je borbu, a UFC po drugi put oduzeo Jonesu titulu prvaka poluteške kategorije.


"Ako je No Contest onda se borba nije ni dogodila. Još jednom sam UFC-ov prvak" izjavio je Cormier.


Dodao je da bi bilo glupo odbiti pojas, posebno jer bi to značilo da bi manje zaradio ako bi se borio za upražnjeni naslov nego kada bi u meč ušao kao prvak.

"Ljudi će govoriti da mi je pojas poklonjen, ali on je varao. Ja mogu reći: Ne želim ovaj naslov. Ali, svejedno ću biti u borbi za titulu, jedino što je financijski velika razlika ako se borim kao prvak ili se borim za upražnjeni naslov."


"Sam je sebe diskvalificirao uzimajući steroide prije borbe, tako da se borba nije ni dogodila. Sada sam dobio pojas nazad i to je ispravna odluka. Ne govorim to samo zato jer se radi o meni. To je ispravna stvar za učiniti."


"Ne možeš varati cijeli sport, fanove i mene. Imao si sve fizičke prednosti."Foto: Joe Camporeale

525
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije