Autor: mi
Datum objave: 10.07.2018


Cormier: Želim se boriti sa živućom legendom Shogunom

Daniel Cormier (21-1-1NC, 10-1-1 NC UFC) u meču sa Stipom Miočićem u kojem je postao UFC-ov prvak u dvije kategorije slomio je prst.

Za MMA Junkie radio izjavio je da će ozljeda zacijeliti za osam do deset tjedana.

“Možda u teškoj kategoriji pokušavam jače udariti, jer u poluteškoj nikad nisam slomio šaku.”

Planira se vratiti u polutešku kategoriju braniti naslov prije nego dočeka bivšeg prvaka Brocka Lesnara u borbi za teškaški naslov.“Ako se borim u studenom mogu se ponovno boriti u ožujku i završiti karijeru. Borio sam se s najopakijim čovjekom na svijetu. Sjajnim tipom i sjajnim prvakom – čovjekom koji sve radi kako trebna i pobijedio sam. Tako da ne znam što će se dogoditi.”


S obzirom da se ne planira još dugo boriti 39-godišnji Amerikanac želi protivnike koji će mu donijeti najveću zaradu.

Već je poručio onima koji se protive njegovoj borbi s Brockom Lesnarom ‘da ostanu siromašni ako žele’.


“Ja sam u fazi karijere u kojoj je vrlo teško boriti se s Curtisom Blaydesom. Da budem iskren, ne znam ni tko  mi dolazi u kategoriji do 93 kilograma. Možda Guistafsson ako bude dobar u svojoj sljedećoj borbi. Ali, kad sam se zadnji put borio s Gustafssonom nismo ništa zaradili. On ima hrpu fanova, ali nitko od njih ne kupuje pay-per-view.”


“Zato je to čudno. Želite li ići u rat i pritom zaraditi puno manje? Ako se budem borio s Brockom Lesnarom bit ću dobro plaćen. Gustafsson će morati učiniti nešto zaista posebno kako bi zaslužio borbu za pojas u poluteškoj kategoriji.”

Naravno tu je Jon Jones koji je dvaput pobijedio Cormiera, ali zbog njegove situacije DC ni ne razmišlja o trećoj borbi. Ali ne bi imao ništa protiv borbe s legendarnim pobjednikom PRIDE-ovog Grand Prixa i bivšim UFC-ovim prvakom u poluteškoj kategoriji Mauriciom Ruom.

“Mislim da Rua ako pobijedi u sljedećoj borbi ima bolji niz od Gustafssona. Zašto on ne zaslužuje borbu za naslov? On je bivši prvak. On je u konkurenciji. Gustafssonu treba nešto spektakularno za borbu za titulu.”

Iako Rua u okotogonu ima slabije rezultate od Giustafssona, ‘Shogun’  je kroz svoju veliku karijeru skupio i zadržao veći broj fanova. Trenutno je u nizu od tri pobjede.


“Taj tip je živuća legenda, prvak i jedan od najvećih boraca svioh vremena. To je tip protiv kojeg bi se volio boriti u kategoriji do 93 kilograma”.

Foto; MMA Junkie

837
Kategorije: MMA
Tagovi: Mauricio Rua, Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije