Autor: mi
Datum objave: 12.01.2019


Cormier: Nedostajat će mi tenutak kad se kavez zatvori i znate da ste ostali samo vi i on

Daniel Cormier više je puta ponovio da bi se želio umiroviti prije 40. rođendana u ožujku.

Prvak u teškoj kategoriji volio bi karijeru završiti unosnom borbom s Brockom Lesnarom, a budući se povratak bivšeg prvaka i WWE zvijezda zakomplicirao rekao je da bi rado kao sljedeću opciju odradio revanš sa Stipom Miočićem.


DC je gostovao na podcastu Jima Romea i otkrio što će mu najviše nedostajati.

"Hod prema oktogonu. Tunel. To je fantastično. Kad izađete iz svlačionice osjećaj je kao da idete na sahranu. Svi su zabrinuti i nervozni i onda muzika zagrmi iz zvučnika i taj strah se pretvori u leptire u trbuhu, koža vam se naježi i spremni ste. Idem napraviti ono što zaista znam i za što sam rođen."

"Dobili ste priliku za novu borbu, tako da trebate izaći na borilište i napraviti to na način na koji znate da ste sposobni. Odeš se boriti s tim čovjekom. Samo odeš i pokušaš oduzeti pojas tom tipu koji je zadnjih osam tjedana trenirao i živio u dvorani i ne daš mu nijedan razlog da povjeruje da bi ikad mogao i pomisliti da bude prvak. To me goni da istrčim iz tog tunela. Zato trčim. Imam vatru u gaćama koja mi govori da je vrijeme za posao. Nedostajat će mi izlazak."


"Nedostajat će mi ulazak u oktogon. Nedostajat će mi trenutak kad sam tamo sa svojim protivnikom i Bruceom Bufferom i sucem i članovima komisije. Onda se rukujemo i napravim tri koraka unazad, pogledam udesno, pogledam ulijevo. Više nema nikoga osim mene, suca i tog tipa."

"Čujem svaki put kad zaključavaju kavez. Bez obzira bilo u dvorani 18 000, 20 000 ili 13 000 ljudi, ja čujem. Čujem taj mali ping. Nedostajat će mi taj zvuk i osjećaj koji vam daje jer u tom trenutku znate da ste ostali samo vi i on. To će mi nedostajati."

Cormier je u svojoj trećoj MMA borbi 2010. u Australiji pobijedio budućeg boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Lucasa Brownea. U sljedećem meču protiv Tonyja Johnsona osvojio je King Of The Cage naslov, a 2011. je upao kao rezerva na Strikeforceov Grand Prix poslije povlačenja Alistaira Overeema. 


Nakon što je u rezervnoj borbi svladao Jeffa Monsona, u polufinalu je nokautirao Bigfoota Silvu, koji je u četvrtfinalu nokautirao Fedora. Grand Prix je osvojio pobjedom protiv Josha Barnetta, a nakon četiri uzastopne pobjede u UFC-u (Frank Mir i Roy Nelson u teškoj, Patrick Cummins i Dan Henderson u poluteškoj) 2015. izazvao je prvaka u kategoriji do 93 kilograma Jona Jonesa i doživio prvi poraz u karijeri. DC će osvojiti pojas u poluteškoj pobjedom protiv Rumble Johnsona iste te godine, a nokautom protiv Miočića u srpnju 2018. postao je aktualni prvak u dvije težinske kategorije.Foto: Esther Lin

669
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije