Autor: mi
Datum objave: 06.05.2019


Cormier: Ne znam kako mogu pobijediti Miočića bolje nego prošli put. Mislim da ne moram više biti fin prema njemu

Daniel Cormier drugi će put braniti naslov UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji u revanšu sa Stipom Miočićem 17. kolovoza na UFC-u 241 u Anaheimu.

40-godišnji Amerikanac pojas je osvojio nokautom u prvoj rundi protiv Miočića u srpnju prošle godine. Obranio ga je u studenom svladavši submissionom Derricka Lewisa.
Od tada se nije borio zbog ozljede, a kaže da se ne može umiorviti dok se treći put ne bude borio s Jonom Jonesom.


„To je sve što želim. Mislim da se osjećam najkompletniji kad se borim s Jonesom. Kad se pripremam za borbu s tim tipom“ izjavio je na MMA Showu Ariela Helwanija.

Cormier je rekao da ugovor za revanš s Miočićem još nije potpisan, ali da će ga  potpisati.Također njegova supruga ne želi da se ponovno bori u Anaheimu gdje ga je Jones noakutirao u drugoj borbi u sprnju 2017. Rezultat te borbe je poništen nakon što je Jones bio pozitivan na doping testu.


„Takve male stvari su joj u glavi, ali mislim da smo na dobrom putu. Ja bih se radije vratio i to ispravio.“


Očekuje da će u revanšu imati teži posao s Miočićem, ali i dodao: Ne znam kako ga mogu pobijediti bolje nego prošli put.


Nakon toga planira se ponovno boriti s Jonesom. UFC je već htio organizirati njihovu treću borbu, ali je Cormier rekao da mu je to prerano nakon operacije leđa.

Kritičari, među kojima je i Miočić, govorili su da odugovlači zbog borbe s Lesnarom, koja je propala i bivši prvak i WWE zvijezda je objavila odlazak u MMA mirovinu.

„Tako su glupi. Fizički nisam mogao.“


Miočić je nakon poraza stalno kritizirao DC-a, koji kaže da iako su prije imali odnos pun uvažavanja da je s tim gotovo. Rekao je da su obojica znali da će se pobjednik njihove borbe u sljedećoj boriti s Lesnarom i da Miočićevo ponašanje nakon poraza nije bilo u redu.


„Ne sviđa mi se pristup na koji se odlučio. Mislim da je on toliko dobar i da se borio tijekom zadnjih godinu dana da bi i dalje bio u istoj poziciji. Tako da mislim da ne moram više biti fin prema njemu. Cijelo vrijeme sam govorio da je malo razmažen. Kompanija nam je rekla plan prije borbe obojici. On je bio sretan kao i ja. Onda je poslije napravio da kao ja činim nešto loše iako sam ja pobijedio i mislim da to nije bilo fer. Nisam mu napravio nepravdu. Radio sam upravo ono što su nam rekli“.


Uvjeren je i da bi se Brocka Lesnara moglo nagovoriti da se ponovno vrati.


„Brock je natjecatelj i ako mu se ukaže prava prilika on bi to napravio. Taj tip je borac. Ljudi seru po Brocku Lesnaru i govore da se ne zna boriti, ali on je borac i natjecatelj. I voli novac. Za pravi iznos i pravu priliku siguran sam da bi ga se moglo nagovoriti na povratak.“

Siguran je da Jona Jonesa neće morati nagovarati na treću borbu.


„Mi si ne dajemo komplimente u normalnom smislu, ali mislim da natjecateljski činimo jedan drugoga boljim. Također, zajedno zarađujemo najviše novaca.“


821
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije