Autor: mi
Datum objave: 30.12.2017


Cormier: Moram razbiti Oezdemira kako bih isprao smrad od Jonesa

Daniel Cormier (19-1-1 NC, 8-1-1 NC UFC) s teretom komentara da nije pravi prvak ulazi u obranu naslova u poluteškoj kategoriji protiv Volkana Oezdemira (15-1, 3-0 UFC).

38-godišnji Amerikanac 20. siječnja u Bostonu prvi put brani titulu prvaka u kategoriji do 93 kilograma u svojoj drugoj vladavini koja je došla nakon što je Jonu Jonesu oduzet pojas zbog pada na doping testu. Jones je u revanšu u srpnju nokautirao DC-a i svlado ga po drugi put, ali je meč poništen nakon pozitivnog doping testa.


"Ja uvijek kažem: 29. srpnja sam bio u oktogonu i znam što se dogodilo i ne bježim od ishoda. Znam što se dogodilo, izgubio sam borbu. To je moja realnost. Ali, što činim kad izgubim borbu? Što činim svaki put kada mi se dogodi nešto loše? Ustanem, obrišem se i vratim se na posao. To je sve što mogu učiniti..."


"Nakon borbe osjećam neki smrad, smrad na sebi od loše borbe. Lošeg uvoda, lošeg rezultata, svega lošeg. Moram to ispraviti ne samo pobjedom protiv Volkana Oezdemira, već ga moram izdominirati i razbiti. Razbit ću ga 20. siječnja. To je jedini način da se osjećam bolje."

 

Nakon više situacija koje je proživio s Jonesom i njegovim problemima, Cormier je čekao i odluku UFC-a o Oezdemiru koji je uhićen zbog premlaćivanja u barskoj tučnjavi  i očekuje ga suđenje.


"Gledam te momke i svaki od njih ima problema. Već sam usvojio razmišljanje da sve ovisi o njima. Ako se Volkan pojavi, pojavi. Ako ne bude on bit će netko drugi. Ne mogu se zamarati time hoće li oni ostati podalje od nevolja. Ja samo mogu brinuti da sam ja spreman."


Oezdemir kaže da problemi sa zakonom neće utjecati na njegovu izvedbu u borbi karijere. 28-godišnji Švicarac već je u svojoj prvoj godini u UFC-u izborio meč za naslov prvaka. U debiju u veljači podijeljenom odlukom svladao je OSP-a, da bi potom na brzinu nokautirao Mishu Cirkunova i Jimija Manuwu.


Oezdemir očekuje isto i protiv prvaka.


"Mislim da je to ludost. No, mislim i da je to jedini način da dođe do pobjede. Što mu drugo preostaje? Što ako se to ne dogodi? Toliko momaka ulazi u meč sa mnom s idejom da će me se jednostavno riješiti. Ja sam manji od svih njih. Ja nisam body builder. Ja ne izgedam poput njih. Ja ne volim te momke. Oni misle zato jer sam manji da će lako riješiti DC-a" prokomentirao je Cormier.


"Ali, što će se dogoditi nakon 5 minuta kada ga i dalje budem pritiskao, bacao i gurao mu glavu prema dolje, tjerajući ga da se bori za zrak? Što će se dogoditi onda? Znate što se tada dogodi, prevrnu se, daju mi vrat i tapkaju. To će se dogoditi Volkanu Oezdemiru."


Foto: Kevin Hoffman


436
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije