Autor: mi
Datum objave: 11.04.2017


Cormier: Jonesu treba revanš više nego meni

Daniel Cormier obranio je naslov UFC-ovog prvaka protiv Anthonyja Johnsona i otvorio put novom susretu s bivšim vladarom poluteške kategorije Jonom Jonesom.

Jones je trenutno pod suspenzijom zbog pada na doping testu, a njihova borba triput je prethodno zakazivana.

Samo jednom su se i borili i tada je 'Bones' nanio Cormieru jedini poraz u MMA karijeri.

"Više sam puta ponovio da mi se čini očajnim što je Jones uz kavez za vrijeme moje borbe. Nisam ga želio vidjeti u areni. I onda ga vidim da stoji pored Lukea Rockholda kojeg prije svake borbe zagrlim i mislim si: Evo ga. Imao je stvarno lošu frizuru. Tako da je bar to bilo dobro. Izgledao je kao govno" izjavio je DC na MMA Houru.

Još jednom je obznanio da on o Jones imaju nedovršenog posla.

"U ovom trenutku ne znam kada i gdje. Ja ne mogu donijeti tu odluku, Ali protivnika znam - Jones. Sto posto. To je ono što sam želio otkad smo izašli iz oktogona u siječnju 2015. Nikad ništa nisam tajio u vezi toga. Oduvijek sam govorio da se želim ponovno boriti s njim."


"Ali ako Jones iz nekog razloga želi prvo borbu s nekim drugim kako bi se prilagodio OK. Jer ako bi ušao tamo sa mnom sada, izgledajući kako izgleda... znate kad se Bambi pojavi, na onim je malim Bambi nogama. Noge mu još nisu na čvrstom, a ako se vrati na takvim nogama kao što je bio protiv Ovincea St. Preuxa onda ću ga razbiti. Možda je bolje da se prilagodi. Ne može doći s tim dječjim nogicama."


Jones je u srpnju prošle godine bio pozitivan na blokatore estrogena i zbog toga je samo par dana prije zakazane borbe ozkazan dvoboj s Cormierom. Uoči meča Jones je govorio da je sada drugačiji  čovjek. Vraćao se nakon što mu je UFC oduzeo pojas nakon izazivanja prometne nesreće. S obzirom da je pod suspenzijom, aktualni prvak ne vjeruje da je Jones drugačiji čovjek.


"Prvo i najvažnije, on se nikad neće potpuno promijeniti. Zato jer nikad nije morao prihvatiti punu odgovornost za ono što je učinio. Taj tip više nema kontrolu nada mnom. Ako se ne bude mogao vratiti i boriti sa mnom to je njegov problem. Ja imam UFC-ov naslov. Ja imam sve drugo. Ja imam obitelj. Ja imam svoj novac. Ja imam sve. Imam posao za budućnost. Ne treba mi taj tip."


"Taj tip se mora boriti. Taj tip se mora vratiti i boriti sa mnom. Zato jer to ne definira ono što sam ja kao ljudsko biće. Mislim da Jon Jones mora biti Jon Jones borac jer nema ništa drugo. Ako oduzmete borca što ostaje? Jon Jones koji nije završio koledž? Jon Jones, taj tip koji je pregazio neku žensku autom? Tko je on? Njemu to treba kako bi ga definiralo. Ako meni to uzmete  ja imam više slojeva. Tako da je njemu to potrebnije nego meni. Ja ga više ne trebam."


Foto: Joe Camporeale

623
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije