Autor: mi
Datum objave: 30.11.2016


Cormier: Ja odlučujem. Ako se ozljedim to je moja krivica

American Kickboxing Academy redovno je na meti kritika zbog brojnih ozljeda njihovih članova.

Posljednji otkaz poslao je Daniel Cormier koji zbog ozljede aduktora ne može braniti naslov prvaka u poluteškoj kategoriji protiv 'Rumble' Johnsona.

U razgovoru s Arielom Helwanijem na MMA Houru DC je iznio svoju zabrinutost uoči posljednje borbe protiv Andersona Silve. Brazilac je u tom meču zamijenio Jona Jonesa.


"Bio sam zabrinut. Pitao sam se jesam li dovoljno trčao? Jesam li prošao dovoljno milja? Jesam li sparirao dovoljno rundi? A ne želite se propitivati kad na drugoj strani treba stajati Jon Jones."


Cormier je pobijedio Silvu, ali nije bio zadovoljan svojom izvedbom. Kaže da se više fokusirao na to da ostane zdrav i da može nastupiti nego da učini sve u svojoj moći da bude najbolji što može.


U AKA-u su pokušali uvesti promjene kako bi smanjili broj ozljeda. DC-u se to nije svidjelo.

"Ja sam se osjećao malo čudno. Osjećao sam da nisam učinio koliko sam trebao i to mi je napravilo zbrku u glavi. Sada puno spariram i puno trčim i puno treniram. To je jedini način da se osjećam sigurnim u sebe."


Prvak u poluteškoj kategoriji ne žali što je trenirao punom snagom za meč s Johnsonom.

"Kako možete trenirati ako se cijelo vrijeme pitate hoćete li se ozlijediti? Košarkaši se također ozljeđuju, a to je valjda najlakši sport na planetu. Mi se zapravo borimo svaki dan. Mi hrvamo."


Član AKA-a Luke Rockhold nedavno je morao otkazati borbu s Ronaldom Souzom, a bivši prvak u teškoj kategoriji Cain Velasquez poznat je po problemima s ozljedama.

DC kaže da to nije krivica glavnog trenera Javiera Mendeza.

"To nije Javierova krivica. Ovo nije koledž. Mi nismo srednjoškolski sportaši. Javier mi može reći da ne spariram, a ja ću reći: Da, naravno, Jav. I otići sparirati."

"Ljudi su zbunjeni u vezi ovoga. Pričaju o trenerima. Zapravo, svi ti treneri i menadžeri za koje svi misle da nas kontroliraju zapravo rade za nas. Oni su naši zaposlenici."


"Ja odlučujem. Ako se ozljedim to je moja krivica. Nepošteno je misliti da možemo raditi ono što radimo intenzitetom koji radimo i očekivati da neće biti ozljeda"


Foto: Brandon Magnus

746
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier, MMA dvorana
Najpopularnije
Najnovije