Autor: mi
Datum objave: 11.02.2019


Cormier: Imao sam tešku, tešku godinu. Moram uzeti pauzu

Iza Daniela Cormiera je najbolja godina u karijeri.

 U 2018. je obranio naslov prvaka u poluteškoj kategoriji nokautom protiv Volkana Oezdemira, postao prvak i u teškoj kategoriji nokautiravši Stipu Miočića, a zatim i obranio naslov prvaka u teškoj protiv Derricka Lewisa.


39-godišnji Amerikanac kaže da je sve to ostavilo traga na njemu i da zbog toga ne može požuriti s povratkom na borilište. Prvotno se namjeravao umiroviti do 40. rođendana 20. ožujka, ali je očito da će ipak nastaviti karijeru.


"Sjebao sam leđa na UFC-u 230 protiv Lewisa. Nisam se oporavio toliko brzo kao što sam očekivao" izjavio je prvak za MMA Weekly.


"Moram pauzirati neko vrijeme. Morao sam uzeti neko vrijeme kako bih ozdravio. Prošle godine sam imao ubitačan raspored. Tri borbe, tri trening kampa za mečeve na pet rundi, jako naporne pripreme. Prošle godine imao sam tri borbe za naslov prvaka, snimao sam Ultimate Fighter, odrađivao komentatorske obveze, a sredinom godine sam preuzeo i mjesto trenera hrvanja u srednjoj školi. Imao sam tešku, tešku godinu i samo mi treba malo vremena da se vratim u red."

Cormier kaže da ozljeda leđa ne zahtijeva operaciju, ali mu zadaje dovoljno problema da zna da ne treba žuriti s povratkom.

"Pomislite da vam je bolje, a onda vidite da nije. Osjećate se dobro neko vrijeme, ali kad iskoče ležite savijeni na podu. Čudna stvar."


"Posljednji put kad sam se borio tako kao prošle godine bilo je 2015. kad sam se borio s Jonesom, Rumbleom i Gustafssonom. Nakon toga se nisam borio do idućeg srpnja. Morao sam uzeti devet mjeseci da se pokušam resetirati."

Budući da ne zna kada će biti spreman za povratak DC nije ni razgovarao s UFC-om o sljedećem protivniku.


"Kad ozdravim mogu se početi radovati onome što dolazi, ali sada moram riješiti te ozljede. Moram ozdraviti. Do tada čekam. Čekat ću dok mi ne bude bolje i tada ću razgovarati s UFC-om i odlučit ćemo o datumu i borbi."

407
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije