Autor: mi
Datum objave: 11.07.2018


Cormier: Bez brutalnog skidanja i s više kilograma postao sam brži

Daniel Cormier pobjedom protiv Stipe Miočića postao je drugi borac u UFC-ovoj povijesti koji drži naslove prvaka u dvije kategorije istovremeno.

Povratak u tešku kategoriju bio je potpuni pogodak za 39-godišnjaka na zalasku karijere.

“Ovo mi znači sve. Za nekoga tko je uvijek bio na rubu, ali nikad nije uspio prijeći preko. Nastavio sam se truditi i ako nastavite grabiti cilj za ciljem, poboljšavate se i kada i neuspijete u nečemu samo se nastavljate truditi i stvarati sebi nove prilike. Sad kad  sam napravio i prošao kroz sve to osjećaj je nevjerojatan” rekao je na MMA Houru.

DC je 14-0 u teškoj kategoriji. Na scenu je stupio na Strikeforceovom Grand Prixu 2011. Prvo je pobijedio Jeffa Monsona u rezervnoj borbi, a nakon što je Bigfoot Silva nokautirao Fedora, UFC koji je u tom trenutku već bio vlasnik Strikeforcea, povukao je Alistaira Overeema iz meča s Brazilcem kako ne bi upropastio Nizozemčevu borbu s Brockom Lesnarom u UFC-u. Cormier je upao umjesto ‘Reema’, u prvoj rundi nokautirao Bigfoota i zatim u finalu izdominirao Josha Barnetta. U UFC-ovoj teškoj kategoriji prije spuštanja u polutešku pobijedio je Diona Staringa, Franka Mira i Roya Nelsona.

Iako nije nastupao u teškoj kategoriji od 2013. i bio je teži od Miočića na vaganju kaže da mu je izostanak skidanja kilograma pomogao na mnogo načina. U odnosu na 93 kilograma za meč s Volkanom Oezdemirom u siječnju, Amerikanac je u meč s Miočićem ušao sa 111.6 kilograma.

“Osjećam da sam bio brži. Mislim da na 93 kilograma moja brzina ne upada toliko u oči jer su svi momci s kojima se borim u poluteškoj prilično brzi. U teškoj sam bio brži i kad ne morate skidati kilograme to je tako velika stvar. Skidanje kila vas brutalizira.”


“Bio sam uzbuđen što neću morati skidati kile. Nisam se mogao suzdržati. Kad se nađete u situaciji da ne morate razmišljati o kilogramima, možete u potpunosti razmišljati samo o borbi. Puno sam u glavi prolazio različite situacije i slično.”

DC kaže da nije osjetio veliku razliku u snazi udarca između poluteške i teške kategorije. Rekao je da Miočić udara jako, ali da Anthony Johnson kojeg je dvaput pobijedio udara jače.

Cormier se planira umiroviti idućeg ožujka nakon što napuni 40 godina. U tom periodu planira obranu naslova u poluteškoj kategoriji krajem ove godine i potom završiti karijeru dobrom zaradom u obrani pojasa u teškoj kategoriji protiv Brocka Lesnara.


“Trenutno sam na vrhu planine, Osvojio sam naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji. UFC-ov sam prvak u poluteškoj kategoriji. Kako to nadmašiti? Moram biti iskren, osjećam da bih se mogao boriti i s 42 ili 43 godine, ali moja obitelj i ja smo već odavno odlučili. I ostajem pri toj odluci. Tako da ne odlazim zato jer se više ne mogu nositi s najboljima. Odlazim zato jer je tako odlučeno već ranije.”

387
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije