Autor: mi
Datum objave: 12.03.2018


Coker: Problem oko Cro Copa je stvoren samo zato što se bori za Bellator

Nakon što je objavljeno da je Bellator potpisao ugovor s Mirkom Filipovićem i najavio da će se boriti s Royem Nelsonom pojavila su se pitanje u vezi Cro Copove neodslužene suspenzije.

Hrvatski borac 2015. je priznao korištenje hormona rasta uoči najavljene borbe s Anthonyjem Hamiltonom u UFC-u i Američka antidopinška agencija (USADA) ga je suspendirala na 2 godine. 


Predsjednik Bellatora Scott Coker iznio je svoje viđenje situacije."Evo u čemu je stvar. Mirko se bori u Japanu za RIZIN, a USADA ima odnos s UFC-om koji stalno održava priredbe u japanu. Zašto nisu krenuli za njim prije dvije godine kad se počeo boriti za RIZIN? Ovo je upitno samo zato jer se bori na Bellatorovoj 200. priredbi?"

"Po meni, ako ste nešto planirali poduzeti, trebali ste to učiniti još davno. Ja iskreno, kad smo dogovorili borbu, nisam ni znao da postoji problem. On se već borio tako da smo mislili da se smije boriti."

Cro Cop je bio suspendiran od strane USADA-e, a ne komisije. Coker ističe da oni ne moraju poštovati odluku USADA-e, a ne moraju je slijediti ni sportske komisije.


"Čujte USADA radi s UFC-om. Oni rade svoje i neka rade. Mislim samo da je tajming malo problematičan, jer ako ste htjeli provesti suspenziju trebali ste je provesti prije dvije godine kad se Mirko borio u Japanu."

U glavnoj borbi Bellatora 200 koji se održava 25. svibnja u Londonu sastaju se prvak u srednjoj kategoriji Rafael Carvalho i Gegard Mousasi.

Foto: Mark J. Rebilas


827
Kategorije: MMA
Tagovi: Mirko Filipović, Bellator
Najpopularnije
Najnovije