Autor: mi
Datum objave: 11.01.2019


Cipek: Najbolji hrvatski karatisti imat će sve uvjete da izbore Olimpijske igre

U Samoboru je počeo 28. Grand Prix Croatia.

Novi predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek uz Darka Šimuneca član je organizacijskog odbora jednog od najvećih karate turnira u ovom dijelu Europe.

"I 28. izdanje Grand Prixa odrađuje uhodan tim koji se ne mijenja. Ekipa bez većih problema odrađuje sve zahtjeve, a ove godine imamo oko 1700 prijavljenih. Nakon završetka svakog Grand Prixa Croatia mi već počinjemo raditi na sljedećem izdanju turnira, a detaljnije pripreme počnu u jesen" rekao je Cipek za Cro Ring.


Ove godine u Samobor su stigli karatisti iz 24 države.

"Ovaj turnir ima veliko značenje kako za Hrvatski karate savez, tako i za lokalnu zajednicu. Moram se zahvaliti i Gradu, Turističkoj zajednici Samobora i Zajednici sportskih udruga i saveza zagrebačke županije na višegodišnjoj suradnji."

- U studenom ste na mjestu predsjednika saveza zamijenili Stjepana Čelana. Koje su Vaše ideje za vođenje saveza?"Hrvatski karate savez je dobro uhodana organizacija i nastavljam politiku koja je zacrtana otprije. Dugo godina sam bio tajnik saveza sa 180 klubova i 6700 karatista u kojem svatko zna svoj posao. Savez uvodi informatizaciju u svoj rad i radi na izbacivanju papirologije. Korak po korak prema potpunoj digitalizaciji."


"Sljedeće veliko natjecanje za naše reprezentativce je u veljači. Kadete, juniore i mlađe seniore čeka europsko prvenstvo u Danskoj, a pripreme će odraditi u Daruvarskim toplicama."


Karatistima je ostvaren dugogodišnji san i debitirat će na Olimpijskim igrama u zemlji nastanka ovog sporta u Tokiju 2020. Savez obećava da će na svaki način pomoći hrvatskim reprezentativcima da predstavljaju svoju domovinu u Zemlji izlazećeg sunca.


"U sljedećih mjesec dana oformit ćemo tim za petero do sedmero naših karatista koji imaju najveće izglede za plasman na Olimpijske igre. To će biti uži tim posvećen tom cilju i karatisti će imati uvjete da to ostvare."
276
Kategorije: Karate
Tagovi: Hrvatski karate savez
Najpopularnije
Najnovije