Autor: mi
Datum objave: 18.07.2019


Cikatić: Po Whyteovoj priči se vidi da me se još sjećaju u Amsterdamu

Dillian Whyte u nedavnom intervjuu za Sky Sports ustvrdio je da su ga za iskušenja vrhunskog boksa priredile godine provedene na K-1 sceni.

Danas prvi izazivač s WBC-ove ljestvice teškaša u prvim godinama novog tisućljeća putovao je u Amsterdam kako bi vidio gdje stoji u srazu s najboljima.


U Chakurikiju je naišao na Branka Cikatića, prvog pobjednika K-1 Grand Prixa koji je već ušao u pedesete godine.
Chakuriki je slavna dvorana koju je 1972. osnovao Thom Harinck. U njoj su uz ‘Hrvatskog Tigra’ trenirali veliki borci poput Petera Aertsa, Badra Harija i mnogih drugih.

Harinck, koji je ostao u bliskoj vezi s Cikatićem i drugi dom pronašao u Kaštelima, bio je jedan od pionira slobodne borbe, odnosno MMA-a, kombiniravši različite borilačke vještine u vremenu kada su rijetki razmišljali o tome.“Sparirao sam s tipom koji se zove Branko Cikatić i on je vjerojatno jedan od najtvrđih i najjačih tipova s kojima sam ikad sparirao. To je bio pakao. Nije tu bilo puno tehnike. Kick boks vas uči kako da budete čvrsti. Tu se samo radi o tome da idete dalje i dalje” prisjetio se Whyte.

I prije nego je nokautom u finalu protiv Ernesta Hoosta (kojeg je nokautirao i 1994.) 30. travnja 1993. u Tokiju ušao u legendu kao prvi pobjednik K-1 Grand Prixa, Cikatić se borio diljem svijeta s najvećim imenima tog vremena.
Protiv Dona ‘The Dragon’ Wilsona se borio 1987. u Orlandu, a 1992. išao je na obračun sa Stanom  ‘The Manom’ Longinidisom u Melbourne. Te iste godine borio se i s Dennisom Alexiom u Las Vegasu. Alexio je dodatnu slavu stekao nakon što je  u kultnom borilačkom filmu Kickboxer iz 1989. glumio brata lika koji je tumačio Jean-Claude Van-Damme. 

Kontaktirali smo Cikatića i pitali ga sjeća li se situacije s jednim od najboljih boksačkih teškaša današnjice.

“Da, to je točno. U Amsterdamu je to bilo. Ja sam gore dolazio držati treninge i kao što vidite još se sjećaju treninga i sparinga” rekao je u kratkom razgovoru za Cro Ring.
64-godišnji umirovljeni borac, koji je pred kraj karijere dva puta nastupio i u MMA mečevima na PRIDE-ovim priredbama,  u obiteljskog domu u Solinu oporavlja se od bolesti zbog koje je bio mjesecima prikovan za krevet.Foto: Thom Harinck

2024
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije