Autor: mi
Datum objave: 13.09.2017


Chocolatito: Nemam izgovor, bio sam u životnoj formi

Dok je Srisaketu Sor Rungvisaiju priređen herojski doček na Tajlandu, Romana Gonzaleza došli su podržati u njegovoj Nikaragvi nakon šokantnog poraza.

'Chocolatito' je u revanšu sa Sor Rungvisaijem u Kaliforniji teško nokautiran u četvrtoj rundi nakon što se prethodno našao u nokdaunu.

U prvu borbu s Tajlanđaninom u New Yorku u ožujku ove godine, Gonzalez je ušao kao svjetski prvak s 46 pobjeda i bez poraza, osvojivši prethodno naslove svjetskog prvaka u četiri težinske kategorije - minimum, polumuha, muha i supermuha.


U prvoj borbi u supermuha kategoriji osvojio je WBC-ov pojas protiv Carlosa Cuadrasa da bi zatim na novoj težini doživio dva poraza. Odmah nakon borbe izjavio je da je spreman na umirovljenje.


"Blizu smo odlasku u mirovinu. Već sam ostvario ono što sam trebao ostvariti. Osvojio sam četiri naslova svjetskog prvaka i nisam proveo puno vremena sa svojom obitelji, svojom djecom. Oni su mali i trebaju me" rekao je 30-godišnji Nikaragvanac.

"Na kraju Bog odlučuje, ne ja. Ali spreman sam se povući iz boksa. Sjest ću sa svojom djecom i oni će donijeti odluku. Ako mi se jednog dana nešto dogodi oni su ti koji će ostati sami."

Srećom, Gonzalez je rekao da je prošao sve liječničke testove napravljene u Los Angelesu nakon teškog poraza.


"Svojim ljudima sam podario mnoge pobjede, ali u subotu nisam mogao do nje. Tako je kako je. Tako je to u svijetu boksa i nemam izgovor. Bio sam u životnoj formi, no najvažnije je da sam dobrog zdravlja."

Ako se vrati u ring neće se spuštati na 50.8 kilograma već će se nastaviti boriti u supermuha kategoriji.

482
Kategorije: Boks
Tagovi: Roman Gonzalez
Najpopularnije
Najnovije