Autor: mi
Datum objave: 10.02.2018


Charr brani WBA naslov u SAD-u

Manuel Charr (31-4, 17 KO) prvu obranu 'regularnog' WBA naslova u teškoj kategoriji imat će u SAD-u.

33-godišnji njemačko-sirijski boksač 4. svibnja najvjerojatnije u Chicagu boksat će s obveznim izazivačem Fresom Oquendom (37-8, 24 KO).

Oquendov tim dobio je organizaciju borbe sa 600 000 dolara što je iznenadilo Charrovog promotora. Podjela novca između boksača je pola-pola.

"Voljeli bismo organizirati borbu u Njemačkoj, ali smo isto tako sretni što ćemo putovati u Chicago" izjavio je Charrov promotor Bernd Trendelkamp.


"Mogli smo ponuditi milijun, dva, pa čak i 10 milijuna dolara. Ali, da budem iskren, nismo očekivali da će se itko iz Oquendovog tima pojaviti na podnošenju ponuda. WBA je odlučio da ne postoji minimalna ponuda i mi smo mislili da možemo jeftino organizirati ovu borbu. Znali smo da postoji rizik da izgubimo, ali svejedno smo planirlai dovesti Manuela u SAD. Sada ne moramo platiti za to i sami raditi promociju, tako da smo vrlo sretni ishodom."


Charrov tim ponudio je samo 101 000 dolara za organizaciju borbe za naslov svjetskog prvaka.

44-godišnji Oquendo nije se borio od poraza od Ruslana Chagaeva u borbi za WBA naslov u srpnju 2014. u Groznom. Revanš je izborio sudskim putem, ali do njega nije došlo jer se Chagaev u međuvremenu umirovio.

Charr je naslov osvojio prošlog studenog u Oberhausenu pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca Alexandera Ustinova.

296
Kategorije: Boks
Tagovi: Manuel Charr
Najpopularnije
Najnovije