Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Chagaev vs. Valuev II. dio

Boksački fanovi moći će uživati u odličnoj borbi dosada neporaženog svjetskog prvaka Ruslana Chagaeva i bivšeg svjetskog prvaka Nikolaia Valueva. Borba će se održati u njemačkom Oberhausenu 31. svibnja u sklopu priredbe Universum Champions Night.
U njihovom prvom susretu Chagaev je maknuo s trona dotadašnjeg prvaka ruskog diva Valueva, koji je čini se od zadnje borbe dosta napredovao i izborio borbu za naslov pobjedivši Sergeya Liakhovicha prvaka po WBO verziji.

Uzbekistanac Ruslan Chagaev ili kako ga u njegovoj domovini nazivaju „White Tyson“ (u prijevodu Bijeli Tyson) je u svojoj profesionalnoj karijeri imao 25 borbi bez poraza. U 25 borbi kao pobjednik je izašao 24 puta, u kojima je ostvario pobjedu nokautom 17 puta. Imao je i 1 nerješen ishod meča. Chagaev se u siječnju vratio u ring nakon bolesti hepatitisa B. Pobjedio je Engleza Matta Skeltona.

Njegov protivnik, ruski div Nikolai Valuev, nosi titulu najvišeg među svjetskim prvacima. Valuev je u doslovnom smislu div, visok je 215 centimetara i težak čak 144 kilograma. Valuev je dosada imao 49 borbi od čega 47 pobjeda, 1 poraz i 1 remi. 34 borbe završio je nokautom. Naslov svjetskog prvaka osvojio je 2005 godine porazivši Amerikanca Johna Ruiza i do travnja 2007 uspješno ga je obranio 3 puta. U travnju 2007 je doživio i prvi poraz u profesionalnoj karijeri od Chagaeva.

Trenutni prvak Chagaev će u ovoj borbi zaraditi lijepih 3 milijuna dolara dok će njegov izazivač Valuev zaraditi tek 1 milijun američkih dolara.

 

1639
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije