Autor: mi
Datum objave: 19.09.2019


Canelo: Za razliku od Golovkina ja preuzimam rizik u karijeri

Canelo priznaje da nema motiva za treću borbu s Gennadyjem Golovkinom.

Njihova prva borba u rujnu 2017. završila je bez pobjednika podijeljenom odlukom sudaca. U revanšu godinu dana poslije Meksikanac je slavio većinskom odlukom.

U vremenu između dvije borbe Canelo je pao na doping testu na što je Golovkin žestoko reagirao i mjesecima nazivao svog rivala varalicom.


Nakon te borbe Alvarez je nokautirao Rockyja Fieldinga i osvojio ‘regularni WBA naslov u supersrednjoj kategoriji. Zatim se vratio u srednju kategoriju i u meču za ujedinjenje porazio Daniela Jacobsa.

29-godišnji Meksikanac 2. studenog u Las Vegasu izazvat će WBO prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji Sergeja Kovaleva i pokušat će osvojiti naslov u četvrtoj težinskoj kategoriji.

Golovkin se od tada borio samo protiv nepoznatog Kanađanina Stevea Rollsa kojeg je nokautirao u četvrtoj rundi. Početkom listopada ima zakazan meč protiv Sergiya Derevyanchenka za upražnjeni IBF-ov naslov u srednjoj kategoriji koji je oduzet Canelu.


Meksikanac kaže da za razliku od Golovkina on traži riskantne i velike borbe. Kad je bio trenutak za borbu s Andreom Wardom u supersrednjoj kategoriji Golovkin nije bio zainteresiran.

Uz to, vjeruje da je bio bolji od GGG-a u pobje borbe.

“Istina je da ne mogu trenutno zamisliti treću borbu s Golovkinom. Ja preuzimam rizik i tražim takve borbe. U ovom trenutku on mi ne predstavlja ništa. Pobijedio sam ga dvaput i nova borba s njim mi ne predstavlja izazov” izjavio je Alvarez za ESPN Deportes.

“Ja prihvaćam sve te izazove. Mislim da bi i on trebao prihvatiti izazove u karijeri, ali on ne riskira. Zaista mi borba s njim više ne predstavlja nikakav izazov tako da ću se boriti s Kovalevom. Velike borbe, veliki izazovi za moju karijeru i ljubav za boks.”

“Ovo je pisanje povijesti. To me motivira. Podići se dvije kategorije i osvojiti naslov u četvrtoj kategoriji. To mi više znači, daje veću motivaciju i rizik. To mi znači puno više od ove druge borbe. Prihvaćam povakav rizik da bih pisao povijest.”


S obzirom da je zadnji meč protiv Jacobsa odradio u srednjoj kategoriji (72.6 kg) Canelo radi značajan skok u kilaži ta borbu s Kovalevom u poluteškoj (79.4).


Iako još uvijek relativno mlad s 29-godina Canelo, koji je profesionalac postao s 15 godina, do sada se borio s nizom velikoh boksača poput Floyda Mayweatheran Miguela Cotta, Erislandyja Lare, Shanea Mosleya i Amira Khana.Foto: John Locher

382
Kategorije: Boks
Tagovi: , Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije