Autor: mi
Datum objave: 11.09.2017


Canelo: U prvoj borbi ću dokazati da neće biti potrebe za revanšom s Golovkinom

Poslije objavljivanja datuma za borbu između Canela i Gennadyja Golovkina dio promatrača tvrdio je da je Meksikančev promotor Oscar De La Hoya pristao na borbu s Kazahstancem samo zato jer je kod njega vidio znakove usporavanja.

GGG je u ožujku jednoglasnom odlukom pobiejdio Daniela Jacobsa u teškom meču u kojem je prvi put u karijeri odradio 12 rundi i ovog vikenda u Las Vegasu se bori s 27-godišnjim Meksikancem.

Saul Alvarez kaže da iako je trebalo 18 mjeseci da se postigne dogovor za borbu i da je tijekom tog vremena Golovkin izgledao kao više zainteresiran za njihov susret, ne znači da ju on nije želio.

Tvrdi da je dogovor u principu bio postignut i prije njegove borbe s Jacobsom i da nije na nju pristao zato jer je vidio znakove usporavanja kod kazahstanskog nokautera.


"U principu smo imali već postignut dogovor i prije borbe s Jacobsom. On je samo trebao pobijediti u toj borbi i ja sam trebao pobijediti u svojoj, tako da to nema nikakve veze s tim" izjavio je Alvarez koji je u svibnju pobijedio Julija Cesara Chaveza Juniora.

"Ovo je borba koju sam oduvijek želio i bila je već planirana za rujan."

"Mislim da se Golovkin i dalje bori na vrlo visokoj razini. On je zapravo malo veći, ali to ne znači da je i jači od mene. Ako pogledate njegove i moje nokaute, moji su malo bolji. Ne radi se samo o snazi, već i o preciznosti, a ja sam to zadržao."


Golovkina se već duže vrijeme smatra jednim od velikih boksača u povijesti srednje kategorije, ali kojemu nedostaje velika pobjeda. Meksikanac je uvjeren da do nje neće ni doći.

"U prvoj borbi ću dokazati da neće biti potrebe za drugom i trećom."

"Naravno da je on jedan od najboljih. Dokazao je to. Vrlo je snažan i svjestan sam da će to biti teška borba. No, uvjeren sam da ću pobijediti, ali to ne znači da borba neće biti teška."
Foto: Isaac Brekken

667
Kategorije: Boks
Tagovi: , Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije