Autor: mi
Datum objave: 23.02.2019


Canelo: Postoji mogućnost da se borim s Kovalevom u poluteškoj kategoriji

Saul Alvarez (51-1-2, 35 KO) razmišlja o napadu na naslov svjetskog prvaka u četvrtoj težinskoj kategoriji.

28-godišnji Meksikanac bio je svjetski prvak u polusrednjoj, a aktualni je prvak svijeta u srednjoj i drži 'regularni' WBA naslov u supersrednjoj kategoriji.

Kaže da cijeni Sergeja Kovaleva i da bi mu bio veliki izazov ući u ring s 'Krusherom'.

Rus trenutno drži WBO naslov, a njegovi sunarodnjaci Dmitry Bivol i Artur Beterbiev WBA, odnosno IBF-ov pojas. Ukrajinac Oleksandr Gvozdyk aktualni je WBC-ov prvak.


"Ne odbacujemo mogućnost borbe u kategoriji do 79.4 kilograma. U ovom trenutku razmišljamo o drugim stvarima, ali ta mogućnost postoji. To je ogroman izazov, ali ja volim takve stvari. Znam Sergeja Kovaleva još od svoje 20. godine i zašto ne, mogli bi dogovoriti meč s njim. Volim takve izazove i postoji mogućnost da dođe do te borbe" izjavio je Canelo.


No, prvi cilj je ujediniti naslove u srednjoj kategoriji. WBA i WBC prvak 4. svibnja se bori s IBF-ovim prvakom Danielom Jacobsom. Preostali WBO naslov u kategoriji do 72.6 kilograma drži Demetrius Andrade.

"To nam je plan za ovu godinu. Ako sve prođe u redu u svibnju to planiramo napraviti ove godine, biti prvak sve četiri organizacije."

"Na tom smo putu, ali sve se može promijeniti. Prvo Jacobs, pa onda borba u rujnu. Vrlo smo sretni i fokusirani na sljedeću borbu 4. svibnja. To je komplicirana borba, ali borba koju smo željeli i nadamo se da će proći po našim željama."


Foto: Joe Camporeale


417
Kategorije: Boks
Tagovi: Sergej Kovalev, Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije