Autor: mi
Datum objave: 02.08.2019


Canelo ostao bez IBF-ovog pojasa, De La Hoya prijeti tužbom

Nakon Gennadyja Golovkina i Saul Alvarez ostao je bez IBF-ovog pojasa prvaka svijeta u srednjoj kategoriji jer nije dogovorio borbu sa Sergiyem Derevyanchenkom.

No, na kraju će se Golovkin vjerojatno u listopadu boriti s Ukrajincem za upražnjeni naslov.

Canelo je IBF-ov pojas svjetskog prvaka u kategoriji do 72.6 kilograma osvojio u svibnju pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca Daniela Jacobsa, koji je naslov osvojio pobijedivši Derevyanchenka podijeljenom odlukom u borbi za upražnjeni naslov.


Samo nekoliko dana nakon borbe Canelo je dobio jednomjesečni rok da dogovori borbu s Derevyanchenkom, a taj je rok nekoliko puta pomican.


"Izrazito smo razočarani odlukom IBF-a koji je prisilio najboljeg borca na svijetu da se odrekne svog naslova svjetskog prvaa. Bili smo u ozbiljnim pregovorima s promotorom Sergiya Derevyanchenka. Ponudili smo njegovom timu neviđenu količina novca za borca njegovog ograničenog ugleda i ograničene popularnosti, ali sada je jasno da oni nikad nisu ni imali namjeru postići dogovor. Cilj im je bio prisiliti Canela da uprazni naslov. Ovo je uvreda za boks i još važnije uvreda za boksačke fanove diljem svijeta" izjavio je Canelov promotor Oscar De La Hoya.


"Ova odluka potvrđuje već postojeću zabrinutost u vezi vjerodostojnosti naslova u IBF-u. Canelo je naslijedio obveznog izazivača pobjedom protiv Daniela Jacobsa, čovjeka koji je pobijedio Derevyanchenka. Oduzeti mu pojas ne davši mu priliku da dogovori najbolje moguće borbe je ono što je zaista pogrešno u boksu i agresivno razmišljam o svim mogućim pravnim potezima."


Golovkin je 2018. ostao bez IBF-ovog naslova jer se odlučio na revanš s Canelom, a pojavile se se informacije da se Canelo već okrenuo sljedećem protivniku i da je poslana ponuda WBO prvaku Demetriusu Andradeu za meč za ujedinjenje. Meksikanac još uvijek drži WBC i WBA naslove u srednjoj kategoriji.


Foto: Tom Hogan


255
Kategorije: Boks
Tagovi: IBF, IBF, Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije