Autor: mi
Datum objave: 23.03.2016


Canelo o meču s Golovkinom: Nikad više nikome neću dati nikakvu prednost

WBC-ov prvak u srednjoj kategoriji Saul Alvarez priprema se za obranu naslova protiv Amira Khana 7. svibnja u Las Vegasu.

Očekuje se da će Canelo pobijediti značajno manjeg Britanca, a nakon toga trebao bi se boriti protiv obveznog izazivača, WBA, IBF i IBO prvaka Gennadyja Golovkina.


Prije tog meča i Kazahstanac mora odraditi posao. 23. travnja u Los Angelesu bori se protiv obveznog IBF-ovog izazivača Dominica Wadea.


Canelova borba s Kahnom održat će se u catchweightu od 70.3 kilograma, kao i četiri njegove prethodne borbe. WBC dozvoljava svom prvaku da ne brani naslove na granici srednje kategorije od 72.6 kilograma, a Canelo se ne planira boriti s Golovkinom na punoj težini srednje kategorije.

GGG i njegov tim već su izjavili da im ne pada napamet spuštanje kilaže, bar ne dok je obvezni nizazivač.

Povlačenjem Floyda Mayweathera i najavljenim odlaskom u mirovinu Mannyja Pacquiaoa, Alvarez ostaje najveća boksačka zvijezda u Americi i ne planira dozvoliti ikome da diktira uvjete. Prema njegovim riječima bio je prisiljen pristati na borbu s Mayweatherom na 69 kilograma i tvrdi da je napravio puno ustupaka za borbu s Miguelom Cottom. Kaže da više nikome neće raditi ustupke i ne vidi ništa loše u tome da naslov u srednjoj kategoriji ne brani na punoj težini srednje kategorije.

"Gledajte, žrtvovao sam mnogo toga da bih došao tu gdje se sada nalazim. Napravio sam puno ustupaka za borbu s Mayweatherom i za meč protiv Cotta sam žrtvovao nekoliko stvari. I sada sam u poziciji da neću nikome dati nikakvu prednost" izjavio je Canelo.

"Ako dođe do pregovora s Golovkinom, meč mora biti na težini na kojoj je obojici udobno. Spreman sam za svaki ishod. Već sam davao prednost drugim borcima u određenim trenucima. Sada sam u poziciji da mogu sam izabrati što ću činiti i nikad više nikome neću dati takvu prednost."
Foto: Freddy Sosa

531
Kategorije: Boks
Tagovi: , Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije