Autor: mi
Datum objave: 03.11.2019


Canelo: Nokaut je bio neizbježan

Canelo Alvarez (53-1-2, 36 KO) u Las Vegasu je u 11. rundi nokautirao Sergeja Kovaleva (34-4-1, 29 KO) i osvojio WBO naslov u poluteškoj kategoriji.

Kaže da je znao da je Rusova taktika bila skupljati bodove i pokušati doći do pobjede sudačkom odlukom. To se  moglo i vidjeti u meču tijekom kojeg se Kovalev kako bi smanjio rizik odlučio bacati brze, ali ne jako snažne udarce.

“Generalni plan je bio strpljenje. To je bilo glavno – imati strpljenja. Znali smo da će mi trebati neko vrijeme, pet-šest rundi da dođem do njega. Ali, iskreno mislim da je on sjajan borac. Ja sam novi na ovoj težini i u ovoj kategoriji. Svaka mu čast, ali mi smo se držali svog plana. Ostvario se malo kansije, ali je bio uspješan.”


“Borba je bila vrlo izjednačena zato jer je on bio jako defenzivan, zatvarao je gard. Sve što je pokušavao je bilo skupljati bodove, ali to smo i očekivali. Nokaut bi neizbježno došao i sve se odigralo kako smo predviđali.”

29-godišnji Meksikanac ovime je postao svjetski prvak u četiri težinske kategorije, a drži naslove svjetskog prvaka u tri kategorije istovremeno (srednja, supersrednja i poluteška).

Rekao je da je u budućnosti voljan treći se put boriti s Gennadyjem Golovkinom

ako DAZN to bude želio. Male su šanse da će se Canelo vratiti u srednju kategoriju, ali je Kazahstanac koji je IBF-ov prvak u srednjoj voljan podići se na 76.2 kilograma.


„To mi ne predstavlja neki izazov. Već smo se borili 24 runde i pobijedio sam ga. Za mene to zaista nije izazov, ali ako to bude predstavljalo unosnu poslovnu priliku zašto ne?”  

Meksikanac će sljedećbu borbu odraditi najvjerojatnije početkom svibnja iduće godine.


Foto: Amanda Westcott
1671
Kategorije: Boks
Tagovi: , Sergej Kovalev, Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije