Autor: mi
Datum objave: 12.09.2017


Canelo: Meksički ratnik neće poginuti na vatrenoj liniji, već će lukavo biti tri koraka ispred svog protivnika

27-godišnji Saul 'Canelo' Alvarez ne slaže se s Golovkinovom definicijom meksičkog stila boksa.

"Kad Golovkin, kao i mnogi fanovi govore o 'meksičkom stilu' oni opisuju stil u kojem je borac hrabar, agresivno ide naprijed, baca snažne udarce samo da bi ih bacio i ulazi u nepotrebne izmjene. Po mom mišljenju Golovkinova definicija meksičkog stila nije potpuno točna."

"Ako pogledate sve velike borce iz Meksika koji su postali svjetski prvaci - Salvadora “Chavu” Sancheza, Erika “El Terriblea” Moralesa, Juana Manuela “Dinamitu” Marqueza i Ricarda “Finita” Lopeza, samo da nabrojim neke, oni nikad nisu bili najveći 'štemeri' (brawler), oni su boksali inteligentno, bili su u stanju potući protivnike i znali su kako napasti tijelo kako bi došli do pobjeda."


"Ja mislim da je 'Meksički ratnik' onaj koji ima srce, strast i bori se sa svime što ima do samog kraja vođen intuicijom i inteligencijom. Meksički ratnik neće poginuti na vatrenoj liniji, već će lukavo biti tri koraka ispred svog protivnika. Nitko vas ne može naučiti kako da postanete ratnik. To je nešto urođeno što povezuje sve Meksikance - ta vatra je ono što nas pokreće da preživimo i napredujemo."Foto: USA Today

501
Kategorije: Boks
Tagovi: , Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije