Autor: mi
Datum objave: 06.03.2019


Canelo: Ako Jacobs već sad priča o sucima već je poražen

Daniel Jacobs uoči dvoboja s Canelom 4. svibnja izrazio je strah od sudaca.

To nije bez razloga, jer iako je Meksikanac jedan od naboljih boksača svijeta, Las Vegas je njegov teren i suci su više puta stali na njegovu stranu.


To je osjetio i veliki Floyd Mayweather koji je 2013. u ringu uvjerljivo porazio Canela, ali je jedan sudac borbu bodovao neodlučenom i 'Money' je pobijedio većinskom odlukom sudaca. Dobar dio promatrača smatra da je Erislandy Lara trebao dobiti Canela 2014., ali Meksikanac je na kraju slavio podijeljenom odlukom sudaca. U prvom meču s Gennadyjem Golovkinom koji je završio neodlučenim ishodom jedna sutkinja je bodovala borbu s nevjerojatnih 118-110 za Canela.

 

Jacobs se nada da će ako meč ode do kraja suci biti pošteni.


"Zašto uopće moramo razgovarati o ovome? Ako je ovo sport zašto uopće priznajemo takve stvari: Ako si pobijedio, ali nisi bio dovoljno uvjerljiv suci ti neće dati pobjedu?" pita se Jacobs.


"Zašto ovo ne može biti pošten sport u kojem je bolji pobjednik? Mrzim što koramo razgovarati o sucima... Ovo bi trebao biti pošten sport gdje pobjeđuje najbolji, a ne onaj koji ima najviše utjecaja. Znamo da je to kroz Canelovu karijeru bio problem. To što ja skrećem pažnju na to ne znači da se žalim."


Canelo smatra da ovakvim stavom Jacobs već priznaje poraz i traži izgovore.


"Ako već razmišlja o sucima i porazu već traži izgovore za taj poraz. U njegovoj glavi ja sam favorit. Ja uvijek želim pobijediti nokautom. Ovo neće biti iznimka. Inteligentno ćemo tražiti nokaut. Uvijek će postojati kritičari i to je normalno. To je sastavni dio kad se borite na najvišoj razini. Jednostavno se morate nositi s tim."


Foto: AP


236
Kategorije: Boks
Tagovi: Canelo Alvarez, Daniel Jacobs
Najpopularnije
Najnovije