Autor: mi
Datum objave: 10.03.2020


Čalić: Na olimpijskim kvalifikacijama najviše se očekuje od Miluna, Filipija i Plantića

Hrvatska boksačka reprezentacija u srijedu putuje u London na europske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

U glavnom gradu Velike Britanije 300 boksača će pokušati izboriti 50 mjesta za Tokio.

Ovo je treći kvalifikacijski turnir. Već su održane afričke kvalifikacije, a u tijeku je kvalifikacijski turnir za Aziju i Oceaniju.

Hrvatska reprezentacija u Londonu broji 13 članova, od čega 5 boksača i 3 boksačice (Marko Zeljko, Mladen Sobjeslavski, Luka Plantić, Toni Filipi, Marko Milun, Nikolina Ćaćić, Marija Malenica, Ivana Habazin).


“Prije početka natjecanja očekivanja su uvijek velika, ali vidjet ćemo tamo kakvo je stanje. Najviše očekujemo od Marka Miluna i Tonija Filipija, ali ne mogu izostaviti ni Luku Plantića zbog njegovog stila i načina boksa. On uvijek ide srcem i za njega je svaki meč finale. Sobjeslavski i Zeljko imaju malo manje uspjeha na međunarodnim natjecanjima” rekao je izbornik muške reprezentacije Dorijan Čalić u razgovoru za Cro Ring.

“Mislim da su naši boksači u dobroj formi. Nakon Prvenstva Hrvatske imali su priliku odraditi pripreme i boksati na turnirima, Milun u Debrecenu, Plantić u Bijeljini.”
Boksači će drugu priliku za plasman na Olimpijske igre imati u svibnju na svjetskim kvalifikacijama u Parizu. Hrvatski boksači bi mjesto u reprezentaciji trebali izboriti u travnju na izlučnim mečevima koji će se održati u sklopu Pevex lige.

“To je točno. Najprije moramo vidjeti kako ćemo proći u Londonu i hoće li tko izboriti plasman na Olimpijske igre. O tome ćemo se dogovoriti poslije.”

Hrvatskim reprezentativcima konkurenciju za plasman u Tokiju čine i domaći boksači – aktualni europski prvak i srebrni sa svjetskog prvenstva u kategoriji do 69 kilograma Pat McCormack, Velšanin Sammy Lee u srednjoj kategoriji, poluteškaš Ben Whittaker, srebrni i brončani s europskih prvenstava teškaš Cheavon Clarke , te dvostruki prvak Europske Unije i srebrni superteškaš s europskog prvenstva 2017. Frazer Clarke.


307
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Luka Plantić, Toni Filipi, Marko Milun
Najpopularnije
Najnovije