Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 11.04.2019


Čalić: Bolji test od toga gdje sam i što sam od sparinga s Beterbievom ne mogu dobiti nigdje

Marko Čalić (9-0, 5 KO) već je više od dva tjedna u Montrealu gdje je sparing partner Arturu Beterbievu (13-0, 13 KO).

34-godišnji IBF-ov prvak u poluteškoj kategoriji u drugoj obrani naslova 4. svibnja u Stocktonu u Kaliforniji snage će odmjeriti sa Srbinom Radivojem Kalajdžićem (24-1, 17 KO).

Pitali smo Čalića kako je sparirati sa svjetskim prvakom u poluteškoj kategoriji. Rus je bio i svjetski prvak u amaterskoj konkurenciji, te dvostruki prvak Europe.


U Kanadi živi od 2013.

"Pa ovako, iz prve ruke mogu reci da je to fizički najsnažniji boksač s kojim sam bio u ringu, a bio sam u ringu i s teškašima i sa superteškašima. I nije boksač kojega krasi samo ta snaga i udarac, vidi se da je iskusan i školovan boksač, radi pritisak ali ne srlja naprijed bezveze" izjavio je Čalić za Cro Ring.


"Spariram s njim tri puta tjedno i do maksimalno šest rundi. Prvih tjedan i pol sam bio sam i onda su došla još dvojica sparing partnera. Što se tiče sparinga radim dobro, zadovoljni su i oni tako da je sve super. Bolje iskustvo i bolji test gdje sam i što sam od ovog ne mogu dobiti nigdje."


- Kako prognoziraš njegovu borbu s Kalajdžićem?

"Moja prognoza za meč s Kalajdžićem je ta da Kalajdžić neće izdržati više od pet rundi. S manjim rukavicama dosta je da ga jednom uhvati i game over."

- Kako ti je u Montrealu? Što radiš kada ne treniraš?

 

"U Montrealu mi je super. Super hotel, super soba, u glavnoj ulici u Montrealu sam tako da mi nije dosadno, a plus mi je i cura došla na dva tjedna tu tako da smo uživali. Kad nemam sparing treniram samostalno. U hotelu imamo teretanu i trake za trčanje pa si odradim trčanje i malo utege."

- Imaš li kakvih saznanja o svojoj idućoj borbi i što je s planovima za meč u Puli? 

"Za iduću borbu još ne znam ništa. Za sada je iduća borba planirana za listopad, ali gledamo da odradimo i prije toga jednu borbu, pa ćemo vidjeti."

"Plan za meč u Puli ostaje isti. Znači u listopadu ćemo napraviti super boksački event u Puli, a s kim ću boksati još ne znam, ali sve će se znati na vrijeme - tko nastupa i s kim. Bit ćete obavješteni na vrijeme."892
Kategorije: Boks
Tagovi: Marko Čalić, Artur Beterbiev
Najpopularnije
Najnovije